Speeltuinbende pleegt overval op Julianatoren

Met een bende van ruim 60 kinderen en ouders stond de Speeltuinbende zondag 17 mei ’s ochtends om 10 uur voor de deuren van pretpark de Julianatoren in Apeldoorn. Gewapend met testbordjes, knalrode Speeltuinbende T-shirts, een aantal rolstoelen, testformulieren, spandoeken en vooral veel enthousiasme werd de Julianatoren getest op toegankelijkheid én speelwaarde. “Samen spelen”, dat is waar de NSGK Speeltuinbende voor staat. Mét of zonder beperking: alle kinderen hebben recht om plezier te maken. Maar of dit altijd mogelijk is, is nog maar de vraag.

Direct in actie!

Dat de overval goed geheim was gehouden tot op het laatste moment, werd direct al duidelijk bij de betreding van het pretpark. De medewerkers heette ons vriendelijk welkom, maar pakte direct de portofoon erbij om alle collega’s op de hoogte te stellen. Ze krijgen tenslotte niet dagelijks te maken met zo’n grote groep mensen waarvan een deel rolstoelafhankelijk is.

Klantvriendelijkheid en divers aanbod

Binnen no-time verspreidde de rode T-shirts zich over het park om de testformulieren in te vullen. Alles werd getest; toegang tot attracties, veiligheid, klantvriendelijkheid van het personeel en toiletvoorzieningen. Tussendoor werd er een bende-vergadering ingelast waaruit al snel bleek dat iedereen over het algemeen enthousiast was over de Julianatoren. Met name werd er goed gescoord op klantvriendelijkheid en het diverse aanbod van attracties. Verbeterpunten (rode bordjes) zijn er ook geconstateerd. Zo is de mogelijkheid om grotere kinderen liggend te verschonen nog niet toereikend en zijn een aantal attracties alleen via een trap bereikbaar.

Testrapport

Bendeleidster Ilse van der Put kon aan het eind van de test met een trots gevoel het testrapport overhandigen aan een medewerker van het park. Hier werd uiterst sportief op gereageerd en de Julianatoren liet blijken blij te zijn met de komst van de NSGK Speeltuinbende. Het pretpark nodigde de bende zelfs uit om volgend jaar terug te komen. Uiteraard met het doel om te laten zien dat de Julianatoren aan de tips heeft gewerkt en de toegankelijkheid van het park heeft verbeterd.

Over de NSGK Speeltuinbende overval

De NSGK Speeltuinbende overval is in het leven geroepen om haar bendeleden een leuke dag te bieden en “samen spelen” onder de aandacht te brengen. Honderden reacties op Twitter en meer dan 1.000 likes op Facebook maken in ieder geval al duidelijk dat dat is gelukt! Maar het belangrijkste doel is het geven van zinvolle feedback aan de onderneming waar de overval plaatsvindt.

Binnenkort kan de Julianatoren een uitgebreidere versie verwachten van het testrapport met alle bevindingen die tijdens de test zijn gedaan. Ook worden er tips gegeven waarmee men zich nog toegankelijker kan maken voor een breder publiek. Denk bijvoorbeeld aan praktische tips voor informatie op de website over welke voorzieningen aanwezig zijn voor mensen met een beperking of het verwijderen van paaltjes/hekjes waardoor een rolstoel ergens bij kan komen.

Meer weten over “Samen Spelen”?

Op donderdagmiddag 11 juni 2015 organiseert de NSGK Speeltuinbende in samenwerking met Pleisureworld én de beste samen speelplek van Nederland, Hof van Eckberge, een inspiratiemiddag over “Samen Spelen”. Een unieke kans om inspiratie op te doen en kennis te delen om zelf ondernemend aan de slag te gaan met samen spelen.

Kijk voor het programma en informatie en om je aan te melden op: https://pleisureworld.nl//pleisureworld.nl/event/nsgk-speeltuinbende-inspiratiemiddag/.

Helicopter Julianatoren
Helicopter Julianatoren
Graafmachine Julianatoren
Graafmachine Julianatoren
Goedgekeurd!
Goedgekeurd!
Bende-vergadering
Bende-vergadering

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.