The Future of Leisure op BlooloopLIVE UK: deel 1 van 14 dagen inspiratie

14 Dagen volop inspiratie

Eind september en begin oktober was Pleisureworld op bezoek bij de EAS te Berlijn, de EAZA 2017 Annual Conference en het Blooloop congres in Londen. En passant begeleidden we ook nog eens (in samenwerking met House of Leisure) 35 recreatieondernemers op een 3-daagse inspiratietour en bezochten diverse attracties, waaronder enkele wereldprimeurs. In totaal sliepen we in zes verschillende hotels, twee bungalowparken en een overdekte camping in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Engeland. Hieronder leest u deel 1 van een grote samenvatting. In dit deel: BlooloopLIVE UK & EAS Berlijn.

Blooloop en de strijd tussen Universal Studio’s en Disney

Pleisureworld was aanwezig tijdens BlooloopLIVE UK in Londen waar gastheer Charles Read ons regelmatig wakkerschudde en op het puntje van de stoel wist te krijgen. De klap op de vuurpijl was de vergelijking tussen Universal Studio’s en Disney door de man die Universal Studio’s groot heeft gemaakt met zijn creaties, waaronder Terminator 2/3D, The Amazing Adventures of Spiderman en Jurrasic park The Ride. Het was Gary Goddard, de Founder, Charmain & CEO van The Goddard Group die op de praatstoel zat en daarbij geen blad voor de mond nam.

[column width=”1/2″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Gary Goddard, Founder, Charmain & CEO The Goddard Group
Gary Goddard, Founder, Charmain & CEO The Goddard Group

[/column]

[column width=”1/2″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Overzicht deelnemers BlooloopLIVE UK Congres
Overzicht deelnemers BlooloopLIVE UK Congres

[/column]

Als ervaren Orlando en California bezoeker van de attracties van Disney en Universal Studio’s had ik ook al jarenlang het gevoel dat Disney stilstond en weinig vernieuwend was. Kijk maar eens naar Epcot dat naar mijn idee in geen twintig jaar iets nieuws heeft toegevoegd, behalve Frozen en nog een of twee attracties. Animal Kingdom was een uitzondering. Kijk wat de wereld van Harry Potter daarentegen heeft gebracht aan de kant van Universal. Wij brachten ook een bezoek aan de Harry Potter Experience van Warner Bros. Studio’s te Londen. Ook hier komt het extreme in thematisering en beleving terug, de basis van het ultieme storytelling. Wie in Universal Studio’s is geweest en de wereld van Harry Potter heeft bezocht, en daar de hitte heeft gevoeld van de draak, weet wat Gary Goddard bedoelt. Wellicht is hier een vergelijking met Walt Disney op zijn plaats.

Bekijk hier een video van de presentatie:


https://pleisureworld.nl//www.garygoddard.com/

 

“Kinderen die nu geboren worden, hebben waarschijnlijk geen rijbewijs meer nodig!”

Een duidelijke boodschap tijdens de kick off van BlooloopLIVE UK, met als titel The Future of Leisure Industries werd geïllustreerd door Andreas Veilstrup Andersen, CEO & President ThemePark Liseberg AB Zweden en toekomstig IAAPA Charmain. Voordat Adreas van wal stak, liet hij weten dat hij hier vooral zijn persoonlijke mening verkondigde en niet die als directeur van een attractiepark of een wereldwijde belangenorganisatie zoals de IAAPA.

[column width=”1/2″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Andreas Veilstrup Andersen, CEO & President ThemePark Liseberg AB Zweden en toekomstig IAAPA Charmain
Andreas Veilstrup Andersen, CEO & President ThemePark Liseberg AB Zweden en toekomstig IAAPA Charmain

[/column]

[column width=”1/2″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Andreas Veilstrup Andersen ziet een opkomst van de Farm Attractions
Andreas Veilstrup Andersen ziet een opkomst van de Farm Attractions

[/column]

Andreas ziet vooral de laatste jaren de mondialisering zich voltrekken binnen onze sector. De grotere concerns als Legoland trekken een spoor over de hele wereld. Zij veranderen in complete destinaties. Zo heeft het eerste Legoland in Billund meer dan 9.000 bedden terwijl het plaatsje maar slechts 5.000 inwoners telt. Ook ziet hij de opkomst van de farm attracties en exceptionele, haast megalomane projecten, zoals een dependance van het Louvre Museum in Abu Dhabi. De opmars van virtual reality zet door, maar tegelijkertijd zal men zich ook meer bezig moeten houden met thema’s als duurzaamheid en veiligheid. Vandaar Europese samenwerking binnen de branche zo’n belangrijk thema is en Andreas persoonlijk veel energie steekt in internationale samenwerking.

[column width=”1/2″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Michael Collins van LDP, Leisure Consultancy
Michael Collins van LDP, Leisure Consultancy

[/column]

[column width=”1/2″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Michael Collins van LDP, Leisure Consultancy geeft aan dat de markt in Dubai wellicht ietwat scheef gegroeid is met enorme concurrentie
Michael Collins van LDP, Leisure Consultancy geeft aan dat de markt in Dubai wellicht ietwat scheef gegroeid is met enorme concurrentie

[/column]

Een van de andere sprekers was Michael Collins van LDP, Leisure Consultancy. Zijn bureau geeft adviezen aan heel veel bekende themaparken en Michael liet zijn blik schijnen op de ontwikkelingen op een mondiaal niveau. China is booming en wat er in de Golfstaten gebeurt is met geen pen te beschrijven. De Indiase markt zal nog even op zich laten wachten; Zuid Amerika is heel groot maar economisch onstabiel. Voor Europa zit met name groei in grote overdekte waterparken en ziet hij de ketens steeds mondialer opereren.

ThemePark Liseberg AB Zweden             www.liseberg.se
LDP, Leisure Consultancy                      www.leisuredevelopment.co.uk

Groepsfoto 3-Daagse Studiereis EAS Berlijn september 2017
Groepsfoto 3-Daagse Studiereis EAS Berlijn september 2017

3- Daagse inspiratietour EAS Berlijn

Een eerste tussenstop op weg naar de EAS in Berlijn was een bezoek aan de nieuwe Design Studio van Cat-Creatief Atelier te Brandenburg. Een groep jonge enthousiaste ingenieurs uit alle delen van de wereld die werkzaam zijn met het ontwerpen van gethematiseerde speellandschappen in opdracht voor Spiel-Bau maar ook andere opdrachtgevers. Zij werken voornamelijk internationaal en leggen daarvoor contacten met bedrijven zoals Sidijk, JoraVision, Pleisureworld en vele anderen.

De EAS beurs was weer gegroeid en het Nederlandse bedrijfsleven eist op veel terreinen de hoofdrol op. Uiteraard was weer te zien dat de deelnemers aan de studiereis volop netwerken en kennis en ervaringen uitwisselen. Ook was voor velen de welkomstreceptie een bijzondere ervaring. Wel zie ik IAAPA/EAS met de enorme inschrijfgelden steeds meer een commerciële tour gaan. Volgend jaar vindt de EAS plaats in Amsterdam en ik hoop dat men daar de pers dan weer op een fatsoenlijke manier weet te faciliteren.

Lees hier het verslag over Euro Attractions Show Berlijn 2017

[column parallax_bg=”disabled” parallax_bg_inertia=”-0.2″ extended=”false” extended_padding=”true” background_color=”#efefef” background_image=”” background_repeat=”” background_position=”” background_size=”auto” background_attachment=”” background_video=”” vertical_padding_top=”0″ vertical_padding_bottom=”0″ more_link=”” more_text=”” left_border=”transparent” class=”” id=”” title=”” title_type=”single” animation=”none” width=”1/1″ last=”true”]

Binnenkort in deel 2:

Meer nieuws vanaf het Blooloop congres van o.a. National Gallery, National Holocaust Centre and Museum, Royal Museum Greenwich, het nieuwe themapark ‘Dinosaurs in the Wild’, het eerste safaripark ter wereld van Longleat Enterprises, Eleven Arches England, ons bezoek aan de overdekte camping in Gent tijdens een avonturentocht door Vlaanderen, de nieuwste Center Parcs aanwinst Villages Nature Paris, het Wereld congres speciaal voor dierentuinen en aquariums, Karls Erlebnisdorf en de Harry Potter Experience.

[/column]

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.