Toekomst van de Nederlandse bungalowsector in beeld

Al jaren heerst de breed gedragen opvatting dat de bungalowmarkt in Nederland sterk verzadigd is. Een goed voorbeeld is CenterParcs, dat al jaren geen actieve expansieplannen in Nederland heeft. Toch blijven ketens als Roompot Vakanties en Landal Greenparks volop investeren in de opening van nieuwe resorts. Hoe zit het nu eigenlijk met de verblijfssector? Tijdens een nieuwe editie van “Second life voor de bungalowsector” gaat Pleisureworld in op de vraag: waar liggen toekomstgericht de kansen?

Ketens gaan voor bijzondere concepten en een top locatie
De landelijke ketens kiezen heel duidelijk voor een bijzonder concept al dan niet gecombineerd met een top locatie. Trendwatcher Hans van Leeuwen: “Kijken we naar de ketens die nog wel investeren, dan zien we heel duidelijk dat zij niet langer kiezen voor een “gestandaardiseerd aanbod”. Roompot Vakanties kiest heel duidelijk voor een luxe segment met hun nieuwe Largo Villas. En dat de strandhuisjes aan Cadzand binnen no-time verkocht zijn, heeft alles te maken met de fantastische locatie aan zee.”

Ook de individuele ondernemer staat voor een keuze
Toch blijft er een groot aanbod aan bestaande bungalowparken waarvan het merendeel genoodzaakt is om de benodigde bezettingsgraad te halen door de inzet van diverse kortingswebsites. Het is dan ook juist een uitdaging voor de kleine(re) ondernemer om op zoek te gaan naar een (duurzaam) potentiële nichemarkt. “Dit gaat verder dan alleen een tijdelijke investering in een paar “glamping accommodaties”, aldus Van Leeuwen.

Second life voor de bungalowsector: innoveren & vitaliseren
Welke concepten hebben de toekomst én kunnen nog rekenen op financiering? Tijdens een nieuwe editie van het congres “Second life voor de bungalowsector” op woensdag 5 november, gaat Pleisureworld onder andere in op het Habitat principe (zorgconcept) en een uniek concept in grootschalige verblijfsaccommodatie. Ook komen de investeerders achter het vernieuwde Hof van Saksen aan het woord.

Meer over deze bijeenkomst is te vinden via pleisureworld.nl/events

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.