Unieke overnachtingen zeer gewild

Unieke overnachtingen zijn zeer gewild:

Vuurtoren hotel
Wil je ook een keertje in een echte vuurtoren slapen dan moet je wel geduld hebben! Voor een speciale datum moet je ongeveer rekening houden met een wachtlijst van drie jaar! Het is een wereldwijde trend om de toeristen te verleiden met bijzondere overnachtingen. De consument kiest altijd eerst het land, de regio en pas dan de locatie. En vervolgens kijkt men wat er allemaal te doen valt!

Rijdend hotel
Een ‘Rotel’, is een hotel op wielen en de ideale manier van reizen voor vakantiegangers die willen rondreizen en toch het nodige comfort willen behouden. Het ‘Rotel’ is zowel een bus als een hotel. Overdag zitten de reizigers vooraan in de bus en ‘s avonds verhuist iedereen naar de slaapvertrekken in het achterste gedeelte. Het ‘Rotel’ is momenteel actief in Afrika, Europa en Azië en biedt plaats aan 24 passagiers.

Hotel in de boom
Wie wil slapen in een Boomhotel moet naar Zweden. Ze zijn te vinden in het Zweedse dorpje Harads en de milieuvriendelijke ‘boomkamers’ zijn gemaakt in dennenbomen met materiaal uit de omgeving. De bedenkers, die zich lieten inspireren door de film ‘Trädälskaren’  (Boomliefde) van Jonas Selberg Augustsen, hopen bezoekers in harmonie te brengen met de natuur. Er is ruimte voor twaalf gasten, die ook een sauna tot hun beschikking hebben. Er is water en sanitair in de kamers aanwezig. Klik hier voor een filmpje over dit bijzondere hotel.

Drijvend hotel
Voor een afwisselende belevenis op het water hoef je niet zo ver te reizen. Op de maasplassen van de gemeente Wessem verrijst een maritiem vakantiepark waar je als gast ontvangen wordt op een Comfortdoc. Dat is een drijvend restaurant, receptie, wellnesscenter en vergadercentrum. Het maritieme vakantiepark  ligt in het Maasplassengebied, het recreatieve hart van Limburg, te midden van diverse natuurgebieden. Op een steenworp afstand ligt de grootste dagattractie van Nederland, de Outlet Shopping Mall Roermond, met ruim vier miljoen bezoekers per jaar. Wie niet kan varen krijgt een kapitein mee om met deze luxe varende vakantie villa’s de omgeving te ontdekken. Comfortparc Wessem is de eerste in zijn soort in Europa, en biedt plaats aan 245 varende vakantievilla’s (schepen).

Divers en bijzonder
Het  Camp Resort van EuropaPark speelt ook in op de trend naar bijzondere overnachtingen. In de nieuw opgezette verblijfsrecreatie kun je slapen in een huifkar of outback tent. Klik hier voor het filmpje.

Meer informatie
www.euroresort.com
www.comfortparc.com
www.luxetenten.com
www.europapark.de

Hans van Leeuwen, Expert in Leisure
Directeur SLIMMadvies / initiatiefnemer Pleisureworld

Volg Hans van Leeuwen nu op Twitter!
Voor recreatieondernemers die slimmer willen ondernemen (www.twitter.com/slimmadvies) en voor trends, innovaties en ontwikkelingen in de vrijetijd (www.twitter.com/pleisureworld)!

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.