Unieke Virtual Reality attractie tijdens Expeditie Honig 2016

Een Virtual Reality belevenis is een spectaculaire ervaring. En daar doet Mechamania nog een schepje bovenop. Mechamania is namelijk bezig om in de oude Honig fabriek een unieke attractie te bouwen waarmee men tegen het einde van dit jaar een spektakel op een andere planeet gaat beleven die alle verwachtingen te boven gaat. En op 24 april doet men voor het eerst de deuren open zodat men er een kijkje kan komen nemen. Het Mechamania-team staat dan klaar om uw vragen te beantwoorden.

Attractie van wereldformaat

Speciaal voor deze attractie wordt er een zeer bijzondere simulator ontwikkeld en gebouwd: de XSpherion. Dit is een zogenaamde full-motion simulator. Dit wil zeggen dat deze in alle mogelijke vrijheidsgraden kan bewegen. Nu bestaan er al full-motion simulatoren, maar de XSpherion kan deze bewegingen met een heel groot bereik maken. Dit in combinatie met Virtual Reality levert een ongekende belevenis op. Het zal minstens zo spectaculair zijn als de recent in Amerika aangekondigde Virtual Reality attractie: the Void.

Het verhaal achter Mechamania

Mechamania is opgericht door Cor Jansen, speciaal om deze attractie te bouwen. Na jaren audio en video electronica te hebben ontwikkeld wilde ik iets bijzonders op mechatronica gebied maken, aldus Cor Jansen. Na alle interesses op een hoop gegooid te hebben kwam hier het idee van de XSpherion en de Virtual Reality belevenis uit. In de oude Honig fabriek in Nijmegen komen eind dit jaar de eerste vier simulatoren te staan. Mechamania overweegt om nog meer simulatoren te bouwen en die te gaan exporteren naar het buitenland.

Expeditie Honig

Op zondag 24 april openen vele bedrijfjes op het Honig Complex in Nijmegen de deuren. Zo ook Mechamania. Als je interesse is gewekt, kom op die dag eens kijken hoe er aan de Waalkade gewerkt wordt aan deze zeer bijzondere Virtual Reality attractie. Er kan momenteel nog niet zelf op de planeet gevlogen worden maar er is op deze dag wel een kans om een eerste indruk te krijgen van de XSpherion.

Meer informatie over Expeditie Honig.

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.