Vakdag Family Entertainment Centers – Het Nieuwe Dagje Uit

@De Voltage – Tilburg – donderdag 23 maart 2017

Trampolineparken, escape rooms en bioscopen schieten als paddenstoelen uit de grond. De ouderwetse midgetgolfbaan is getransformeerd tot een glowgolf en ook bowlingbanen beleven een comeback. Nieuwe concepten dienen zich aan met VR, Inbreak Rooms, Gaming Centers en IP conceptstores.

de-voltage tilburg
Impressie De Voltage

Bezoek de Internationale Vakdag Family Entertainment Centers (FEC); 23 maart 2017

Ook de vastgoedmarkt ziet nieuwe ontwikkelkansen in leisure en het fenomeen leisure boulevard steekt de kop op. Het wordt tijd dat de Family Entertainment Centers als een professionele bedrijfstak worden omarmd en dat ook de ondernemers in deze sector zich verder professionaliseren en onderscheiden. De stand alone indoor speeltuin, paintball, bioscoop of klimhal heeft zijn langste tijd gehad!

Big data bepaalt locatie

Bent u benieuwd naar het succes van F.E.C.’s in Engeland? Binnenkort opent Duncan Phillips daar zijn vijfde indoor speeltuin concept van 360Play. Voor zestigduizend abonnementen draait hij zijn hand niet om. Big data is leidend binnen de keten en consumentendata bepalen nu al waar Duncan zijn zesde 360Play zal vestigen.

Mattel Play - speelgoedfabrikant - de basis zijn de TV Helden
Mattel komt naar Nederland

IP’s in Nederland?

Wilt u meer weten over de opmars van IP (Intellectual Property) Conceptstores zoals Mattel Play in Liverpool en Dubai? Johan Granholm van Lappset Creative Design vertelt u de geheimen achter het succes van een brandstore. Wist u dat er ook in Nederland plannen zijn voor een 3e vestiging van een Mattel Play naar het succes van Bob de Bouwer?

Unieke megasportsbar formule

Nieuw voor de Benelux is het onlangs geopende O’Leary’s F.E.C. sports en leisure centrum in Gent (BE). Laurent Valcke en zijn partner Steven Malysse staan aan het roer van een totaal nieuw bowlingconcept gebouwd rondom het thema van een sportsbar formule. Inclusief minigolf, curling, gamecorners, shuffleboarden en achttien moderne bowlingbanen in een sfeervolle bar & restaurant scene.

F.E.C. als second gate

Een andere ontwikkeling vindt plaats bij onze oosterburen waar Andreas Sievering bij pretpark Fort Fun een nieuwe ontwikkeling in gang gezet heeft. Dit jaar opende men het overdekte speellaboratorium L.A.B.S. waar kinderen actief bewegen én leren. De indoor speelhal is ingericht door Yalp en bestaat uit interactieve speeltoestellen die gamen, samenspel, creativiteit, reactiesnelheid en vrij spel combineren. Dit najaar is L.A.B.S. voor het eerst geopend als second gate. Voor de resultaten uit eerste hand, luistert u naar het verhaal van Andreas.

Mega sportsbar formule Gent
Mega sportsbar formule Gent

Op naar sterkere concepten

Pieter Cornelis, voor velen een bekende in de attractieparkensector, zal in zijn presentatie aandacht besteden aan de succesfactoren van F.E.C.’s. Pieter was bij Toverland mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de nieuwe themazone Magische Vallei en de enorme groei in bezoekersaantallen. Hij zal tijdens Het Nieuwe Dagje Uit ingaan op de vraag: hoe kunnen we tot nog sterkere concepten binnen de markt van F.E.C.’s te komen?

Het succes van franchise

Tot slot zal ook Guus van Loenen o.a. van MonkeyTown Gouda ingaan op het succes van een franchise formule. Na de laser jungle en de Knikker Tsunami bedacht hij vorig jaar het fantasiespel De Prinsessenkamer en werd een heuse balzaal ingericht. Inmiddels zijn er concrete plannen om een tweede vestiging in Delft te openen.

Tal van workshops en inspiratiesessies

Uiteraard zijn er op Het Nieuwe Dagje Uit nog tal van andere sprekers en inspiratiesessies waarin experts je meenemen in de laatste ontwikkelingen, uiteraard met tips en trucs. Wat dacht je van ‘Storytelling in Escape Rooms’, ‘het Succes van Trampolineparken’ of ‘Spark your story?’ Kijk voor het volledige programma op www.hetnieuwedagjeuit.nl

de-voltage-impressie
Impressie De Voltage

De Voltage – Beste Family Entertainment Center van Nederland

Het afgelopen jaar heeft De Voltage de titel in de wacht gesleept voor beste Family Entertainment Center van Nederland. Wie wordt op 23 maart 2017 verkozen tot de beste van de Benelux? De Voltage met 10.000m2 overdekt speelplezier is gastheer van Het Nieuwe Dagje Uit.nl, de kennis- vakdag voor professionals in de leisure industrie. Momenteel vindt bij De Voltage een grote verbouwing plaats en zal komende zomer het eerste FEC pretpark een feit zijn.

Naast diverse interessante lezingen bieden workshops tijdens de Vakdag nieuwe kansen en zijn er meerdere rondleidingen. Veel toeleveranciers staan op het inspiratieplein met de laatste innovaties die ook voor uw bedrijf het verschil kunnen maken. Uiteraard staat gezelligheid voorop en is er veel tijd voor netwerken en het ontmoeten van collega’s en vrienden.

Kijk voor het volledige programma op www.hetnieuwedagjeuit.nl en zet donderdag 23 maart 2017 nu alvast in uw agenda!

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.