Verschillen tussen vakantieparken en pretparken worden steeds kleiner

Vakantieparken beginnen steeds meer op pretparken te lijken en pretparken bieden steeds vaker ook een bijzondere overnachtingsmogelijkheid. Deze ontwikkeling vormde voor netwerk- en innovatieplatform Pleisureworld de aanleiding voor het organiseren van de Vakdag Het Vakantiepark van de Toekomst op 8 juni a.s. Centraal op deze dag staat de vraag: wat wordt het vakantiepark van de toekomst?

Vakdag Het Vakantiepark van de Toekomst

Trendwatcher Hans van Leeuwen: “Verrassend, avontuurlijk en bijzonder zijn kernwoorden die steeds hoger op de wensenlijst van de consument staan. We zien in de afgelopen jaren dan ook dat vakantieparken diverse extra vormen van vermaak zijn gaan aanbieden: het gaat allang niet meer over slapen alleen.

Van Leeuwen omschrijft onder andere de ontwikkelingen bij De Schatberg in Sevenum, waar dit najaar een heus Family Entertainment Center zal verrijzen met grootschalig horecaconcept. Het centrale thema bestaat uit diverse characters van speelgoedfabrikant MattelPlay.

Een soortgelijke ontwikkeling zagen we eerder ook al bij vakantiepark De Beerze Bulten. Met het Giga Konijnenhol waren zij ooit één van de eersten met een indoor speeltuin die ook voor niet-gasten toegankelijk was. Onlangs ging de compleet vernieuwde versie open. Eigenaar Gerrit-Jan Hagedoorn zal als één van de gastsprekers tijdens Vakdag Het Vakantiepark van de Toekomst een toelichting geven op zijn visie.

Overnachten bij het attractiepark

Ook de “traditionele” attractieparken bieden steeds vaker een bijzondere overnachting. Bij Slagharen kunnen gasten binnenkort verblijven in de gethematiseerde Raccoon Lodges en ook Safaripark Beekse Bergen kondigde aan dat men accommodaties midden tussen de dieren gaat creëren.

Het Vlaamse Plopsa De Panne gaat de komende jaren flink investeren in de realisatie van een camping met 150 vakantiewoningen in thema van verschillende Studio 100 figuren; een investering van 30 miljoen euro. Zowel Libéma (eigenaar van Safaripark Beekse Bergen) als Steve van den Kerkhof (Plopsa) zijn gastspreker van Vakdag Het Vakantiepark van de Toekomst.

Van Leeuwen: “De verwachting is dat er in de komende jaren nog veel meer ontwikkelingen gaan plaatsvinden. Welke concepten zullen succesvol zijn? En wat betekent dit voor de bestaande aanbieders als campings, bed&breakfasts en hotels? Tijdens de Vakdag gaan we onder meer op zoek naar antwoorden op deze vragen.”

Kijkje achter de schermen bij Het Loonsche Land: nieuwste verblijf van De Efteling

Vakdag Het Vakantiepark van de Toekomst vindt plaats bij De Efteling, dat binnenkort de poorten opent voor gasten van het geheel nieuwe Loonsche Land: een vakantiepark met hotel, 65 vakantiewoningen en een groepsaccommodatie. Deelnemers aan de Vakdag hebben de gelegenheid om als een van de eersten een rondleiding te krijgen door het compleet nieuwe gebied.

Geïnteresseerden voor Vakdag Het Vakantiepark van de Toekomst kunnen zich aanmelden via de website www.hetvakantieparkvandetoekomst.nl. De vakdag vindt plaats op donderdag 8 juni bij De Efteling.

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.