Verwelkom meer kinderen door het aanbieden van hutten-bouwpakketten, gereedschap niet nodig

Hutten; of een kind ze nu zelf bouwt, of er alleen mee speelt, er is altijd wat te beleven. Addy Vork merkte op dat kinderen graag zelf hutten bouwen, maar dat er in de praktijk vaak allerlei obstakels zijn. Hij bedacht een concept waarbij hutten makkelijk en snel opgebouwd én afgebouwd kunnen worden, zonder te zagen of timmeren. Zo kunnen meer kinderen genieten van hutten bouwen.

Het concept Palènpa

Veilig en makkelijk hutten bouwen voor optimaal speelplezier, zonder gereedschap. Hutten bouwen is een activiteit die al snel moeilijk kan worden, en daarom minder interessant. Met de bouwpakketten van Palènpa kunnen hutten met de hand in elkaar gezet worden. De pakketten bestaan uit palen en panelen die met bouten en vleugelmoeren aan elkaar vastgezet worden. Het opbouwen duurt ongeveer 1,5 uur, het afbouwen ongeveer een half uur. De pakketten zijn talloze malen te gebruiken en zorgen daarom voor veel bouw- en speelplezier.

Meer dan alleen plezier

Hutten bouwen is een grote uitdaging voor een kind, deze uitdaging pakken kinderen samen aan, buiten. Motorisch wordt een kind uitgedaagd, door het plaatsen en vastmaken van de verschillende panelen. En natuurlijk door het klimmen en kruipen in en op de hut. Maar ook de sociale vaardigheden worden ontwikkeld, kinderen moeten samenwerken en lastige taken volbrengen. Dit kan alleen als er overlegd en samengewerkt wordt. En dan staat de hut, met toren. Het resultaat mag er zijn. Kinderen zijn trots en vertellen over hun prestatie, je ziet hun zelfvertrouwen toenemen tijdens het proces en ze hebben al een grote glimlach op hun gezicht voordat ze met de hutten gaan spelen. Tijdens het spelen komen fantasieën tot leven. Ridders, prinsessen en krokodillen zijn personages die regelmatig bij hutten gezien worden. Klaar met spelen? Dan wordt er samen weer afgebouwd en opgeruimd, als een team.

Mogelijkheden

De hutten van Palènpa zijn bouwpakketten, kant en klaar. Zo zitten in een basispakket drie hutten, een toren, drie bruggen (om van hut naar hut te gaan), vier ladders en drie gereedschapskistjes met bouten en moeren. Uiteraard komt het pakket met handleiding waarin aangegeven wordt hoe je veilig bouwt. Of je kijkt online de instructie video. Een basispakket kan gebruikt worden door acht à tien kinderen, met een begeleider en zijn te koop of te huur.

Palènpa heeft ook een eigen park, Palènpa Park, gevestigd in Nieuw-Vennep. Hier kunnen groepen kinderen terecht om hutten te bouwen. Iedere groep krijgt een eigen bouwkavel met partytent en picknicktafel. Een ideale plek voor gezinnen, verjaardagfeestjes, schoolreisjes of andere groepsactiviteiten voor kinderen tussen de vier en veertien jaar.

Aanrader voor ouderwets spelen

Lekker hutten bouwen, kinderen zijn er gek op. Door de bouwpakketten van Palènpa kunnen kinderen makkelijker mooie en veilige hutten bouwen. Het hele moeilijke van het bouwen is weg, maar de uitdaging blijft. Kinderen steken hun handen uit de mouwen, werken samen en spelen vol trots met hun bouwwerk. Genieten voor zowel volwassene als kind.

Geïnteresseerd geraakt in de producten van Palènpa, kijk dan op www.palenpa.nl of neem direct contact op met Bas van Haastrecht (mede-eigenaar) via bas@palenpa.nl.

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.