Vijf tips voor een betere interactie met uw gast

dinsdag 10 maart 2015 – Small of big data, customer journey en customer relationship management… De hippe Engelstalige termen vliegen je tegenwoordig om de oren. Wat betekent het en wat moeten we ermee? Kort door de bocht: weet wie je klant is, zodat je kunt inspelen op zijn specifieke behoeftes en interesses. Duur en ingewikkeld? Helemaal niet! Vijf tips voor het verbeteren van uw gastcontact.

1. Vraag
Teveel bedrijven hebben hun database niet op orde. Weet u hoe vaak abonnementhouder X al op uw park is geweest? Of wanneer gast Y jarig is? Waar komt hij eigenlijk vandaan? Wat komt hij op uw park doen en aan welke activiteiten of evenementen heeft hij afgelopen jaar deelgenomen?

Het is van essentieel belang te weten wie uw bezoekers nu eigenlijk zijn. Wat zijn hun verwachtingen en wat zijn hun echte behoeften? De antwoorden op deze vragen leveren waardevolle informatie en bieden een mogelijkheid om hun verwachtingen te overtreffen. Zorg daarom dat u aan alle bezoekers een reeks basisgegevens vraagt.

2. Registreer
Sla deze gegevens op in een eenvoudig en goed werkend datasysteem. Er zijn talloze online- en offline oplossingen op de markt waar u binnen één klik kunt selecteren op het door u aangegeven kenmerk. U organiseert een theatershow voor de doelgroep tot 12 jaar in de meivakantie? Of u heeft een speciaal moederdag arrangement? Zou het niet mooi zijn als u specifiek alleen deze doelgroepen kunt aanspreken? Immers gerichter sturen betekent een gerichter bereik! En meer resultaat.

3. Creëer
Welke (ludieke) activiteiten zou u nog meer kunnen bedenken aan de hand van uw nieuwe data? Beschikt u over de mobiele telefoonnummers van uw abonnementhouder? Denk dan eens aan een uitnodiging per sms voor de seizoensopening! Alle emailadressen verzameld? Denk na over het versturen van een (periodieke) nieuwsbrief. Weet u wie vorig jaar tijdens het Pinksterweekend een arrangement hebben geboekt? Stuur nu alvast een vroegboek actie naar deze doelgroep! Kijk en leer van grote broers uit collega branches en vertaal de ideeën naar uw eigen organisatie.

4. Plan
Zorg dat u de nieuwe activiteiten plant en/of automatiseert. Voortaan een felicitatiekaart de deur uit wanneer één van uw gasten jarig is? Met een datasysteem kunt u dagelijks reminders instellen. Aan de slag met een periodieke nieuwsbrief? Plan deze dan in, zodat de consument weet wanneer hij informatie kan verwachten. Maak aan de hand van een planbord visueel inzichtelijk wanneer u wat doet. Dit geeft overzicht. Op een juiste manier aangepakt, weet u straks aan het begin van het jaar al welke activiteiten er in december op de planning staan.

5. Actualiseer
Blijf uw data bijwerken! Een database raakt snel vervuild. Nieuwe emailadressen, verhuizingen zijn aan de orde van de dag en betekenen een gemiste kans op conversie. Zorg daarom dat u regelmatig checkt – hetzij aan de balie, telefonisch of digitaal – of de gegevens nog wel actueel zijn.

Ondernemingen die een band weten op te bouwen met hun vaste gasten, profiteren dikwijls van een hoge gastwaardering. En dat betekent hogere herhaalbezoeken, positieve reviews en groeiende omzet. Stel daarom vanaf nu de gast centraal voor het behouden of verbeteren van je concurrentiepositie. Niets doen is geen optie meer!

Meer weten? Pleisureworld Advies helpt verder. Neem contact op met Susanne Giesbers via susanne@pleisureworld.nl of 0481-353470.

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.