Volle bak feest bij De Voltage – Indoor Entertainment

Family Entertainment Center (F.E.C.) pur sang

Als we het hebben over ras ondernemers die aan de basis hebben gestaan van de ontwikkeling van professionele Family Entertainment Centers (F.E.C.) in ons land, dan behoort Max Coppes uit Tilburg zeker in dit rijtje thuis. Zoals de meesten is hij ooit begonnen met een kartbaan. Maar dit is nu slechts een van de meer dan 35 activiteiten die het 10.300m2 grote complex telt.

De Voltage is het grootste indoor entertainment bedrijf van Nederland en is gevestigd op het voormalige Voltcomplex van de Philips fabrieken in Tilburg. Vanaf 1995 kwam het in gebruik als entertainment center onder de naam “Kart en Party Palace” en in 2006 werd het omgedoopt tot “De Voltage”: een plek vol spanning met een knipoog naar het Voltcomplex. Er valt van alles over te vertellen maar wie het echt wil beleven zal er toch zelf een bezoekje aan moeten wagen.

17.000 Facebook-vrienden heten u welkom!
Zodra we het parkeerterrein oprijden, spat het enthousiasme ons tegemoet. Grote billboards geven een sfeerimpressie van wat de bezoeker ongeveer kan verwachten. Zodra je de hal binnen loopt, worden bij de receptie via grote TV-schermen alle gasten met hun eigen groepsnaam of bedrijfsnaam van harte welkom geheten. Directeur Max Coppes: “Bij een volle bak komen er op een dag twaalfhonderdvijftig gasten op bezoek.”

Iedereen die een eerste keer De Voltage bezoekt moet zich voor € 2,- p.p. registreren en zo heeft men al ruim twintigduizend persoonlijke e-mail adressen verzameld. Wie achtereenvolgens gebruikt maakt van zijn klantenpas bij een van de activiteiten of in de horeca, spaart punten voor leuke aanbiedingen en cadeaus.

Max laat weten dat men op drie verschillende manieren kan betalen: contant, via de pin en met gebruik van de voordeelkaart – waar overigens geen geld op komt. “We gaan niet voor bank spelen,” aldus Max. Door het hele gebouw staan diverse TV-screens met daarop de instructiefilm over alle activiteiten en hoe het spaarsysteem werkt. En ik moet zeggen: het maakt het allemaal heel toegankelijk.

Volle bak feest
Dat krijgen kinderen die op woensdag- en donderdagmiddag hun kinderfeestje organiseren. “De prijs vanaf € 14,50 per kind is niet gering maar dan krijg je ook wat! Een cadeau voor de jarige en chips met volop drankjes voor de hele middag en munten voor een kinderijsje naast de vele extra attributen die nodig zijn voor de activiteiten. Zo vind je er ook een speurtocht om De Voltage te leren kennen. Ook organiseren we gratis karaoke welke wordt begeleid door onze vaste horecamedewerkers.” Leuk detail: wanneer ze zingen en echt de entertainer uithangen, ontvangen ze 50% meer salaris.

“Alle activiteiten worden persoonlijk begeleid en de personeelskosten kunnen dus met zoveel groepen, activiteiten en horecaruimten behoorlijk oplopen. Per 16 personen is er 1 begeleider of spelleider gepland. De verloning is maximaal 25% en dat maakt waarom wij kunnen investeren in innovatie en nieuwe activiteiten. Kosten, kosten, daar draait alles om binnen zo’n F.E.C. Medewerkers registreren zich met een vingerscan voor alle uren die ze werken en als er gerookt wordt, gebeurt dit in eigen tijd.

Er is gekozen om de totale catering – behalve de frites en de mini snacks – buiten de deur te organiseren. “We hoeven nooit iets weg te gooien en bestellen alleen naar het aantal deelnemers. We besteden enorm veel aandacht aan sfeer, entourage en intimiteit. De groepsindeling is bij ons maximaal vijftien personen en dan altijd onder begeleiding van één van onze medewerkers. Hierdoor hebben de gasten echt het gevoel van aandacht. Daarom is er ook geen daglicht in het pand en is alles bewust donker. Dat maakt de sfeer op ons Cuban terras of in een onze loungebar.”

180 graden denken
“We hebben drie vaste TD’ers facilitair in dienst waarmee we bijna alle spelvarianten zelf ontwikkelen en bedenken. Ook de thematisering doen we geheel in eigen beheer en we slepen decor stukken, vaak antiek, uit heel Nederland en daarbuiten naar Tilburg om het allemaal nog authentieker te laten lijken. Zelf vind ik het vaak storend dat wanneer een buffet geëindigd is, er meestal ook meteen de klad in zit en de sfeer weg is zodra het opruimen begint. Daarom laat ik het buffet dalen vanuit het plafond en wanneer er geruimd moet worden, druk ik gewoon op de knop en weg is de rommel.”

Verbouwen, bijbouwen, innoveren
“Afgelopen jaar is het outdoor terrein verbouwd waardoor we beschikken over een verdubbeling van de parkeercapaciteit. Het grootste resultaat is het aangezicht van de entree en de routing daarna toe. Een compleet lichtplan, flora in de vorm van unieke eeuwenoude olijfbomen en muziek om de beleving nog voordat de gasten binnen lopen al te starten.

We hebben sinds kort een complete shooting range waar met verschillende types bogen kan worden geschoten en ook paintball heeft een volledige remake ondergaan met nieuwe instructieruimte en wapenkamer. In 2014 hebben we twee nieuwe activiteiten aan ons programma toegevoegd, loopyball en botsautovoetbal. De grote publiekstrekker – de laserarena – is op dit moment “under construction” om de spelbeleving te optimaliseren en ook voor de herhalingsbezoekers interessant te houden.”

Dit redactionele artikel is tot stand gekomen met medewerking van Max Coppes (eigenaar De Voltage) – www.devoltage.nl

Recreatief Totaal Advies
Een grote hoeveelheid activiteiten onder een dak, veel waarde veel voor relatief weinig geld. Een enorme keuze vrijheid en onbevangen sfeer. Veel competitieve elementen dat de beleving een extra stimulans geeft. Een enorme keus in arrangementen en activiteiten en een prijsstrategie voor elk budget een feest is.

Activiteiten; Bungee soccer – Farmers Figt – Bungee Run – Laser Squash – Laser Game – Mission Possible – Paintball – Kinder Paintball – Speelautomaten – Rodeo – Shooter Challange – Sumo Worstelen –Quizdome – Karting – Poolball – Fun Casino – Westerhouse COMBI – Knotsgekke Groepsfoto – Bowlingbanen – Brabants Minigolf – Driftkarten – Duo Karten

Horeca; Broodjes lunch – luxe broodjes lunch – Special Lunch – Brabantse koffietafel – Steengrill XL – Barbecue – Voltage Buffet – Walking Dinner Party – Walking Dinner Party Luxe – Pasta Buffet – Orientaal buffet – Stampotten Buffet – Hapjes – Salt ’n Snacker – Bitterballen – Bittergarnituur – Snacks De Luxe

Arrangementen; Small Arrangement – Large Arrangement – Simple Arrangement – Sport Team Special – Ladies Special – Men Only – All-in Basic – All-in After Work Deal

Workshops; Graffiti Art – Sieraden maken – Percussion / Djembe – Sushi maken – Cocktailworkshop – Slippers Pimpen

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.