Voltron Nevera powered by Rimac

De attractie wordt het hoogtepunt in het 17e Europese themagebied van Duitslands grootste attractiepark en een van de modernste en spectaculairste achtbanen ter wereld. „Voltron Nevera powered by Rimac“ van achtbaanbouwer MACK Rides dompelt je onder in Nikola Tesla‘s adembenemende experimenten met elektriciteit en zorgt voor ongekende adrenalinekicks. Met een lengte van 1.385 meter is de achtbaan de langste multi launch coaster op het continent en ook Europees recordhouder met drie versnellingssecties. Mate Rimac, een van de grootste Kroatische uitvinders van dit moment, wordt samen met de joint venture Bugatti Rimac de samenwerkingspartner van de nieuwe achtbaan in het Kroatische themagebied van Europa-Park. De samenwerking werd op 10 augustus 2023, in aanwezigheid van de Kroatische minister-president Andrej Plenkovic, bekendgemaakt op het Kroatische eiland Hvar, waarvan de architectuur en het landschap als inspiratie dienen voor het nieuw te openen themagebied.

Mate Rimac noemt Nikola Tesla als zijn grote voorbeeld voor zijn onderzoek naar elektrische motoren en accu’s in snelle personenwagens. Rimac’s vlaggenschip, de elektrische hypercar Rimac Nevera, combineert prestaties en geavanceerde technologie op ongeëvenaarde wijze. Ontworpen, ontwikkeld, geoptimaliseerd en gebouwd door het Rimac-team in Kroatië, heeft de Nevera nieuwe standaarden gezet voor de auto-industrie. De naam Nevera is afgeleid van het Kroatische woord voor plotselinge, korte stormen, die meestal gepaard gaan met bliksem en vooral voorkomen aan de Kroatische Adriatische kust. De Nevera wordt beschouwd als de snelste elektrische auto ter wereld en het snelst accelererende productievoertuig ter wereld, met meer dan 20 acceleratie- en remrecords. De „Voltron Nevera“ Stryker-coaster zal voor eenzelfde gevoel van snelheid zorgen. De 14e achtbaan van Europa-Park heeft bijna 300 statoren die de treinen maar liefst vier keer tot 90 km/u katapulteren, waaronder één keer achteruit.

Europa-Park en Rimac hebben een gemeenschappelijke visie en passie voor innovatie, versnelling en perfectie gemeen. Door deze samenwerking werkt Europa-Park, dat al 8x op rij uitgeroepen is tot “beste attractiepark ter wereld”, samen met de belangrijkste onderneming van Kroatië.

Michael Mack over het partnerschap: “De samenwerking is de perfecte match. Het kan niet beter dan met Mate Rimac en zijn team, want de onderneming is 100 procent authentiek. Het is belangrijk voor Europa-Park om te streven naar samenwerkingen die op gelijke hoogte plaatsvinden. Daarom kijken we bijzonder uit naar deze samenwerking. Hier komt een jonge generatie samen die buiten de gebaande paden denkt. We zijn verenigd door onze ondernemersgeest, onze passie voor versnelling en onze speciale relatie met Kroatië. Mijn vrouw Miriam komt uit het land en speelt als zodanig een belangrijke inspirerende rol in het ontwerp van het nieuwe themagebied. Dat onze nieuwe samenwerkingspartner nu ook uit Kroatië komt, maakt me erg trots.”

Mate Rimac: “De geschiedenis van de familie Mack vind ik erg fascinerend. Wat hier in generaties is opgebouwd is ongelooflijk. De combinatie van Europa-Park en Bugatti Rimac past geweldig bij elkaar: Wij doen gekke dingen in de auto-industrie en Europa-Park doet gekke dingen op het gebied van attracties. Visionairs en topingenieurs ontmoeten elkaar hier, allebei streven ze ernaar de beste te zijn in hun vakgebied. Voor mij is het een eer dat het grootste attractiepark van Duitsland niet alleen onze innovaties presenteert, maar ook de rijke geschiedenis en cultuur van Kroatië. In minder dan 15 jaar zijn we erin geslaagd om vanuit het niets een automobielonderneming op te bouwen met meer dan 2.100 werknemers en ongelooflijke projecten weten te realiseren die de auto-industrie veranderen, waaronder de snelste elektrische auto ter wereld – de Nevera. Ik wil de jongere generatie laten zien wat er allemaal mogelijk is als je je hart en kennis er voor inzet.”

De Bugatti Rimac Group is naast Rimac Automobili sinds 2021 ook eigenaar van Bugatti Automobili. Een samenwerking tussen Europa-Park en Bugatti Rimac die verder gaat dan de „Voltron Nevera“ is in de toekomst ook mogelijk. De nieuwe achtbaan, de eerste grote nieuwe achtbaan in Europa-Park in 12 jaar, moet in 2024 klaar zijn. Bezoekers kunnen dan een unieke beleving verwachten met ‘s werelds meest spectaculaire en innovatieve achtbaanelementen. Adrenalinefans kunnen zich verheugen op vier lanceringen en zeven inversies. De achtbaan is de langste met inversies in Europa en staat op de 6e plaats van de langste achtbanen met inversies wereldwijd. De steilste lancering ter wereld met een 105 graden helling zorgt voor een compleet nieuwe dimensie van adrenalinekick direct na de katapultlancering.

De afbouw van het Kroatische themagebied volgt na de voltooiing van „Voltron Nevera“. De eerste bouwfase met achtbaan en stationsgebouw beslaat al ongeveer 20.000 vierkante meter. Het station zal doen denken aan de “Wardenclyffe Tower” van de ingenieur en natuurkundige Nikola Tesla, die het gebruikte om zijn droom van draadloze transmissie van elektrische energie over lange afstanden te verwezenlijken. Gasten kunnen wandelen over met kalksteen geplaveide paden en door smalle steegjes terwijl ze genieten van de typische Kroatische sfeer. De verhalen voor het nieuwe themagebied zijn bedacht door MACK Magic.

Om nog dieper in het spannende verhaal rond uitvinder Nikola Tesla te duiken, is de nieuwe 4D-film “Voltron 4D”, geproduceerd door MACK Magic, vanaf de herfst van 2023 exclusief te zien in Europa-Park’s Magic Cinema 4D. In de 12 minuten durende live-action film beleef je met al je zintuigen hoe visionair Nikola Tesla, afkomstig uit het huidige Kroatië, met hulp van de legendarische Adventure Club of Europe een spectaculaire uitvinding doet die het elektrische tijdperk inluidt. De zeer spannende film met adembenemende actie en special effects legt de filmlat weer hoger en inspireert op spectaculaire wijze.

 

Bron tekst en beeld: Europa-Park

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.