WARREDAL – ‘BACK TO NATURE’; een speciale belevenis net over de grens in België

  WARREDAL is meer dan slapen in een Cosy Cabin, Hobbit House of Boomhut

Auteur: Hans van Leeuwen

Onze eerste kennismaking met Warredal is alweer van enkele jaren terug (https://pleisureworld.nl/forrest-camp-warredal-back-to-nature/). Anno 2023 is Glamping eigenlijk niet meer iets voor de happy few, maar dus eerder een nieuwe standaard voor kamperen. Wij voorspelen een stormachtige ontwikkeling waar alle aanbieders van vakantieparken op willen meeliften. De standaard glamping tent van het eerste uur staat dan ook synoniem voor de stormachtige ontwikkelingen bij de traditionele markt van vakantieparken voor uitbreiding van het aanbod bijzondere accommodaties. Iedere aanbieder, zelfs de grote ketens kunnen niet meer om Glamping heen. De vraag is wat dit doet met de totale markt. En… is Glamping nog wel bijzonder genoeg of hoe kan je jezelf nog onderscheiden? Wij waren te gast met onze 2Daagse Glamping Inspiratie Tour bij het recreatiedomein Warredal in het Belgisch Limburg waar je een ontspannen vakantie kunt boeken in het Forest Camp of een beleving ervaren in het Adventure Park bestaande uit een klimpark met adventure golfbaan en groot event terrein.

Bijzonder overnachten het ultieme sprookje van Warredal
Warredal bestaat uit boomhutten, tiny houses, cosy cabins , hobbit houses en studio’s en appartementen gelegen in een bosrijke omgeving naast een steengroeve op de grens van Nederland en België. Alle accommodaties hebben iets bijzonders qua vormgeving en uitvoering, met soms een hottub boven in de bomen. Elke accommodatie heeft zo zijn eigen stijl en connectie met de bosrijke omgeving en biedt steeds enorm veel privacy. Het uitgebreide aanbod is te overzien op de website, waar alle specifieke eigenschappen van de accommodaties in beeld zijn gebracht. Niet vaak zie je de reisverhalen van de gasten met hun persoonlijke ervaringen als ‘wervingsinstrument’ prominent op de home page. Het is een kleinschalig vakantiepark waar het ‘scouting’ gevoel domineert; Back to Nature. Maakt niet uit hoe de samenstelling is van het gezelschap, maar je komt op deze locatie tot bezinning en vooral tot elkaar. Kristel Schelfhout is de initiator en hoeder van Warredal en heeft zo haar persoonlijke opvattingen. “Traditionele marketing levert ons nagenoeg geen boekingen. Onze bekendheid komt vooral via Instagram en de verhalen van influencers. De mond op mondreclame van onze gasten via social media is ook zo belangrijk in het bereiken van een steeds grotere doelgroep. Tijdens Corona en het jaar erna kenden wij een honderd procent bezetting omdat iedere gast op zichzelf Warredal in optima forma kan beleven. Nieuwe doelgroep die wij zien opkomen is de zakelijke markt die steeds vaker het strakke correcte zakenhotel inruilt voor incentives ter verrijking van de innerlijke mens. We moeten toch zo nodig allemaal ons leiderschap ontwikkelen?”

 

 

Teambuildings & meeting rooms in de natuur
WorkCation is werken op afstand en beslist ook een van de groeimogelijkheden bij Warredal ondanks de afwezigheid van WIFI. Een op de vier Amerikanen werkt al buitens huis en flexibiliteit om te werken waar en wanneer je maar wilt. Kristel Schelfhout laat weten dat de speciale cabins in de natuur uitstekend dienstdoen voor inspannende meeting en brainstormsessies afgewisseld met inspiratie momenten in de natuur al dan niet gecombineerd met een van de vele bijzondere arrangementen. “Wij zijn hier op deze locatie een krachtige inspiratiebron in de natuur. Wij bieden een breed scala aan activiteiten gericht op groepen en de zakelijke markt. Die laatste zien wij steeds vaker langskomen en ook daar is meer behoefte om elkaar in deze hectische maatschappij te benaderen. De meeste arrangementen zijn door ons in eigen beheer ontwikkeld en in combinatie met bijzondere overnachtingen een ultieme groepsbeleving voor verdiepen en verbinding. Het is een breed aanbod van speciale activiteiten en zijn in sommige gevallen grensverleggend en mindful. Een overzicht van onze arrangementen; Ochtend Yoga- Bosbad Forrest Walk – Lepelsnijden – Wim Hof (ijsbad) – Roedel Building met slede honden –Pijlbreken – Vuur- of glasloop – Boogschieten en bijlwerpen – – Klimpark – Avontuurlijke Teambuilding – Workshops & Wijndegustaties. Binnenkort worden nog enkele nieuwe arrangementen op de website geplaatst! Bijvoorbeeld… Hoe breek je een pijl?”

Vergaderen en de eeuwenoude kunst van vuur maken
Naast alle teambuildingactiviteiten kan men ook vergaderen op unieke en inspirerende locaties, van een traditionele ingerichte presentatie boardroom met alles erop en eraan tot outdoor meetings of presentaties in de tipi tent. Vaste horeca of restaurants heeft Warredal niet. Alle gasten maken gebruik van de ruime cateringservice waardoor ontbijt, lunch, diner tussendoortjes of drankjes op alle mogelijke manieren onderdeel uit maken van de beleving.  De opties zijn talrijk, waardoor voor elke beleving een gepast aanbod bestaat. Ze ontwikkelden recent een B2B-website (business.warredal.be), zodat organisatoren heel gemakkelijk en snel een overzicht hebben van de mogelijkheden, maar ook een inschatting kunnen maken van het budget. De organisatie achter dit alles is zeer klein met zo’n twintig medewerkers die juist alles zeer schaalbaar en flexibel hebben georganiseerd in de backoffice.

Vakantiepark voor inspiratie in de natuur
Het vakantiepark van de toekomst weet relevant te zijn waarvoor het zich op de markt wilt onderscheiden. Uniek kleinschalig en speciaal voor aparte belevenissen zonder mascotte of animatie. Maar een giftshop, indoorspeeltuin of pannenkoekrestaurant. Maar ook geen Business Centre voor de zakelijke markt dat de lege gaten opvult als er geen gasten zijn. Neen hier op Warredal is een kleinschalige hybride vakantiepark ontwikkeld met de ultieme aspecten van waaruit Glamping haar succes heeft te danken en in staat is het natuurlijke decor te vermengen met een vleugje avontuur en de rust en ruimte als opperste attractie om samen te zijn en genieten in een bosrijke omgeving. Misschien wel het leukste vakantie stekje dichtbij.

Meer over Warredal: https://www.warredal.be

“In Belgisch Limburg nabij Nationaal Park Hoge Kempen en natuurgebied Bergerven bevindt zich Warredal. Dé ultieme locatie voor paardensport, ontspanning & avontuur, teambuildings en schooluitstapjes. Een uniek vakantiepark in een bosrijke omgeving met vele activiteiten in en rondom het park. Droom heerlijk weg tussen de bomen in een Cosy House of Cosy Cabin geschikt voor maximaal 8 personen. U kunt uw accommodatie tevens boeken met hottub of sauna. Ultiem ontspannen en genieten! Warredal beschikt over verschillende faciliteiten, waaronder een uitdagend klimpark, adventure minigolf, een zwemvijver, fietsverhuur en specials zoals een picknick- en ontbijtmand, ponyritten voor kinderen, een barbecue en wellness. Jouw vakantie, jouw adempauze!”

Hans van Leeuwen – dwarsdenker
Trendwatcher, Leisure Expert, Conceptontwikkelaar & Adviseur in Recreatie & Toerisme Pleisureworld

In kader:
Gekozen door de jury in de longlist: ‘Top 10 Meest innovatieve vakantieparken in de Benelux’

https://www.pleisureworld.nl/verkiezing-meest-innovatieve-vakantiepark-concept-in-de-benelux/

De 38 parken uit de longlist wordt gevraagd om hun medewerking om juryleden hun park te laten zien en beleven. De ervaringen van deze bezoeken worden gedeeld in diverse vakmedia. (w.o. Pretwerk.nl, NRIT Media, en Recreatief Totaal). De beoordelingsperiode loopt van juni 2023 t/m mei 2024. De verkiezing vindt plaats door een vakjury, die de vakantieparken niet alleen beoordeeld op consumentenwaarderingen, maar ook op bijzondere concepten en innovatie in de bedrijfsvoering. De bedrijven die in aanmerking komen voor deze prijs een voorbeeld voor andere ondernemers in de verblijfsrecreatie.

Deze vakantieparken zijn tot op heden bezocht; ParcGranuenta – Vakantiepark Molenwaard – Cuber Suites Veluwe – PUUR Exloo – Dormio Resort Nieuwvliet-Bad – Warredal – Camping Zonnewelde – Vakantiepark Molenwaard – Hof van Saksen.

 

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.