WEST MEETS EAST!

China krijgt vakantieparken naar Hollands model

Elst, woensdag 13 mei 2015 – Pleisureworld heeft de ontwikkelingen in kaart gebracht van de camping en bungalowsector in China. Wat blijkt? De sector is booming! Echter laat de kwalitatieve uitvoering van vakantieparken op dit moment te wensen over. Hoe kunnen wij met onze expertise uit Nederland ondernemers daar helpen? Pleisureworld heeft een traject uitgezet om de kennis in ons land te bundelen. Op woensdag 20 mei a.s. worden de eerste resultaten van het onderzoek door Vincent Frequin gepresenteerd bij de netwerkmeeting “West Meets East” bij Oriënt Plaza te Nijmegen.

West Meets East
De bijeenkomst van 20 mei a.s. staat in het teken van interregionaal en mondiaal zakendoen, met bijzondere aandacht voor China. De avond bestaat uit een lezingenprogramma van ondernemers die vertellen over hun ervaringen in het buitenland. Eén van de genodigden is ook Ramon van Reine (ACSI), bekend uit de recreatiewereld van het kamperen. De organisatie is in handen van Business Media4All en de avond is inclusief walking diner, interviews en meet & greets.

Lancering onderzoeksrapport
Pleisureworld publiceert binnenkort de volledige onderzoeksresultaten middels een uitvoerig rapport. Om tot de uitwerking te komen zijn in opdracht van Hans van Leeuwen, trendwatcher & expert in leisure, diverse experts ingeschakeld die enkele weken China hebben doorkruist op zoek naar de laatste ontwikkelingen, juiste partners, stakeholders, brancheorganisaties en met name de kwaliteit van resorts en campings. Ook binnenkort vertrekken enkele relaties om de camping beurs in Shanghai te bezoeken.

Nationale Netwerk Lunch thema China
De jaarlijkse Nationale Netwerk Lunch die traditioneel in het najaar wordt gehouden tijdens Recreatie Vakbeurs Gorinchem, staat geheel in het teken van China en vindt plaats op maandag 23 november. Doel is het samenbrengen van een groot relatienetwerk van Nederlandse recreatiebedrijven met exportmogelijkheden naar China en mogelijkheden te creëren voor samenwerking met Chinese partners.

Meer informatie
Geïnteresseerden die zich aan willen melden voor de West Meest East bijeenkomst op woensdag 20 mei kunnen zich aanmelden via de website. Meer informatie over de Nationale Netwerk Lunch kunt u opvragen via info@pleisureworld.nl. Via dit emailadres is het tevens mogelijk om het onderzoeksrapport te bestellen. Bekendmaking kosten en leveringsdatum volgen later.

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.