Verkiezing ‘Beste Family Entertainment Centrum’ van start

Family Entertainment Centra (FEC) zijn in opkomst in Nederland en presenteren zich in diverse formaten en concepten. Pleisureworld organiseert een verkiezing voor deze nieuwe kleurrijke tak van recreatiebedrijven. In de kern is een FEC een clustering van verschillende attracties en horecavoorzieningen, die ingericht is om een hele brede doelgroep te bedienen.

De Voltage – winnaar van 2016
Dat de opmars van de F.E.C. geen vluchtige hype is blijkt wel uit de populariteit van deze nieuwe dagattractie-vorm. Niet alleen het aantal locaties in ons land blijft toenemen maar ook bezoekersaantallen komen in de buurt van de echte pretparken. De Voltage in Tilburg (Winnaar beste FEC in 2016) heeft afgelopen jaar haar 250.000 bezoeker ontvangen. De bezoeker heeft hier inmiddels de keuze heeft uit meer dan 25 activiteiten. Momenteel er ook weer volop doorontwikkeld en wordt de Voltage voorzien van vier nieuwe kinder escape rooms

De nieuwe Award Winnaar Beste F.E.C. van 2017
Iedereen kan vanaf nu stemmen op zijn of haar favoriete F.E.C. – Family Entertainment Center (de stemronde is gesloten). Tijdens Vakdag Het Nieuwe Dagje Uit wordt de winnaar bekend gemaakt. Dit jaar zal de uitreiking plaatsvinden op 22 maart bij SuperFun te Amersfoort. De prijs zal dit jaar worden overhandigd door een een bijzondere gast uit Engeland; David Horler – de bedenker van TractorTed.

De Vakjury heeft belangrijke stem
Ook dit jaar worden publiek- en recreatie ondernemers uitgenodigd om zoveel mogelijk bijzondere Family Entertainment Center locaties aan te melden. Naast de stemmen van het publiek en ondernemers (via het online stemformulier) heeft de vakjury van Pleisureworld een belangrijke stem in de uiteindelijke definitieve rangschikking. De Vakjury bestaat uit experts in recreatie & toerisme w.o. Walter Jonker – Pretwerk, Ton Vermeulen – NRIT, Reinoud van Assendelft de Coningh – Van Assendelft & Partners en Max Coppes – Winnaar van de laatste Award Winnaar BEST F.E.C. 2016 de Voltage in Tilburg. Lees meer.

Wie komen hiervoor in aanmerking?
Naast de Voltage, komen ook bedrijven als Preston Palace – Leisure Dome Kerkrade – Zero55 Enschede – Intratuin Duiven (funshoppen) en het onlangs geopende The Maxx in aanmerking. Naast veel landelijke publiciteit is er voor de winnaar van de editie 2017 Award Winnaar Beste Family Entertainment Center niet alleen de Glory maar ook een speciaal ontworpen Award met een geldprijs als beloning voor managementteam en medewerkers

Aanmelden voor de uitreiking kan door u aan te melden voor de Vakdag ‘Het nieuwe dagje uit’.

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.