Recreatievergunning

De camping of minicamping / boerencamping?
Bert en Gerrie Hulsbergen hadden ooit de droom een minicamping aan huis te beginnen in een groene ruimte, waar met veel plezier dagelijks gasten welkom geheten werden in een entourage passend bij de streek.

Na een intensieve zoektocht naar een mooi stekje in o.a. Scandinavie, Duitsland, Frankrijk en Drenthe is men uiteindelijk neergestreken in het Sallandse Overijssel, centraal gelegen tussen de Hanzesteden Deventer en Zwolle. Het ouderlijk huis kende al de mogelijkheid voor een minicamping met zes kampeerplaatsen en een gedoogsituatie maar had weinig toekomstperspectief. In dit artikel een interview met de eigenaren van Camping Het Klaverblad.

Geen toekomst voor boerencamping (minicamping)?
We waren er al wel gauw achter dat we met de gemeente Olst en Wijhe aan de slag moesten om meer armslag te krijgen. Het doel was meteen verder te kijken dan slechts een minicamping. Zo ontstond het idee voor verruiming van onze bestemmingsmogelijkheden. De horeca inkomsten zijn in dit verband beslist noodzakelijk. Na vijf jaar touwtrekken met de gemeente omtrent de WOR regeling mag nu eindelijk, in het bezit van een recreatievergunning, aan de overkant van de huidige locatie een volledig nieuw bedrijf uit de grond verrijzen. De grootte van de uitbreiding telt 2,12 hectare en het terrein omvat straks 6 chalets, 2 trekkershutten en 55 comfortplaatsen. Doordat we beschikken over een recreatiebestemming vertegenwoordigt onze grondwaarde veel meer dan een ‘gewone’ minicamping”.

Hoe krijg je een gezonde exploitatie?
“Op basis van gezond verstand hebben wij in de afgelopen jaren regelmatig onze plannen moeten bijstellen. Zo is uiteindelijk het aantal kampeerplaatsen verminderd zodat we nu echt kunnen spreken over comfortplaatsen, met meer dan 120m2 grond. Ook het voorzieningenniveau is naar onze mening van deze tijd.

Een van de voorwaarden om te komen tot een kwalitatieve uitgeruste minicamping is ervoor zorg dragen dat het voorzieningenniveau, sanitair, horeca, infrastructuur optimaal zijn uitgerust naar de wensen van de huidige gebruiker. Na uitvoerig onderzoek zijn wij uitgekomen op het bedrijf Meijerman Recreatietechniek BV. Belangrijk bij onze keuze was dat wij een bedrijf zochten die in staat was om dit totale nieuwbouw project turnkey en naar tevredenheid uit te voeren.

De camping ligt in een mooie streek waar veel aandacht op gevestigd is en we zien dat ook verschillende regio instanties de streek enorm pushen. We mikken naast onze toeristische kampeerplaatsen op onze verblijfsaccommodatie en fietser en wandelaars. Om hen te bedienen laten we een grote recreatieruimte bouwen met een groot terras, gecombineerd met de sanitaire voorzieningen van de camping. Camping Het Klaverblad moet toekomst gericht het hoofdbestandsdeel zijn van het inkomen en zijn wij ons bewust dat er neveninkomsten nodig zijn om te spreken over een normaal inkomen.”

Wat gaan jullie anders doen?
We zijn gestopt bij de SVR (brancheorganisatie voor boerencampings red.), wij hebben het idee dat zij over hun top heen zijn. Ze houden zich niet bezig met kwaliteitsbewaking van de aangesloten kampeerboeren en de regie over onze tarieven in Nederland is niet meer van deze tijd. Gek dat in het buitenland de tarieven vrij zijn. Wij kiezen voor de VeKaBo en denken dat wij ons daar prettiger bij voelen. Dan hebben wij onze website het laatste jaar veel aandacht gegeven en het was meteen merkbaar dat we beter gevonden werden.

Gasten kunnen online boeken via het Tommy pakket van AICN waarbij wij nog wel regelmatig ondersteuning nodig hebben. Ook onze doelgroep moet nog wel wennen aan het virtueel boeken via internet. We werken veel samen met allerlei toeristische organisaties omdat we als klein bedrijf niet over een groot marketingbudget beschikken. Een voorbeeld is de stichting RUST.NU dat in ontwikkeling is en in drie provincies in Nederland informatie geeft over kleinschalige retail en horeca zonder dat we hiervoor vergunningen plichtig zijn.

Er moeten nog wel een aantal keuzes gemaakt worden voordat we volgend jaar 2012 van start willen gaan. We zijn er nog niet helemaal uit op welke doelgroep wij ons zullen richten. Kiezen we alleen senioren of gaan we ook voor gezinnen met kinderen tot 6 jaar? In het laatste geval dienen we ook rekening te houden met voldoende speelvoorzieningen. Terwijl er nog volop gewerkt wordt zijn Bert en Gerrie al druk doende met het ontwikkelen van nog weer nieuwe plannen. Wie er meer over wil weten, boekt volgend jaar een vakantie op Camping Het Klaverblad!

Hans van Leeuwen, Trendwatcher & Expert in Leisure
Directeur SLIMMadvies / initiatiefnemer Pleisureworld

Volg Hans van Leeuwen nu op Twitter!
Voor recreatieondernemers die slimmer willen ondernemen (www.twitter.com/slimmadvies) en voor trends, innovaties en ontwikkelingen in de vrijetijd (www.twitter.com/pleisureworld)

Tommy Booking Support, een nieuw online reserveringssysteem, speciaal door AICN Automatisering ontworpen voor de kleinere hotels en recreatiebedrijven. Het reserveringssysteem is gemakkelijk te integreren in de bestaande website en is uitermate gebruiksvriendelijk. Het invoeren en beheren van de bedrijfsgegevens is eenvoudig in eigen beheer uit te voeren. Kijk verder op www.aicn.nl

CampCard is hét betaal- en toegangssysteem voor de recreatie. Veel bestaande kaartsystemen zijn uitgevoerd met een barcode, een magneetstrip of een chip. CampCard schakelautomaat Door het doordachte ontwerp kan de automaat ingezet worden voor het afrekenen in uiteenlopende situaties. Voorbeelden hiervan zijn: Douches, Watertappunten, Wasmachines/drogers, Afvalpersen, Kaarten uitgeven aan klanten, Kaarten innemen van klanten, Kaarten opwaarderen, Kaarten afwaarderen. Toegangscontrole instellingen. Kijk verder op www.meijermanrecreatietechniek.nl

Het Energie Comfort Systeem
Het Energie Comfort Systeem (ECS). is een universeel systeem voor het energiebeheer op recreatieterreinen. Met het ECS kunt u op eenvoudige wijze meterstanden uitlezen, een staanplaats in- en uitschakelen en een keuze maken uit een stroominstelling die varieert van 1A tot 25A. Het hart van het ECS is de server, deze haalt alle informatie op uit het netwerk, en slaat deze op in de database.

De ECS-server verrekend meterstanden, bepaald evt. overbelasting en onderneemt, daar waar nodig, actie door een staanplaats uit te schakelen. Voor de visualisatie van alle gegevens is een softwarepakket geschreven dat staat voor eenvoud en gebruiksvriendelijkheid. De visualisering is gebaseerd op de plattegrond van uw camping, kampeerterrein, bungalowpark of jachthaven. U werkt hierdoor in een vertrouwde omgeving. De software is volledig webbased. Dit betekent dat u eventueel het ECS letterlijk vanaf elke plek in uw netwerk, of zelfs in de wereld, kunt bereiken via uw webbrowser. U en uw medewerkers kunnen zo snel zien wat er aan de hand is en snel actie ondernemen.

Hans van Leeuwen, Trendwatcher & Expert in Leisure
Directeur SLIMMadvies / initiatiefnemer Pleisureworld

Volg Hans van Leeuwen nu op Twitter!
Voor recreatieondernemers die slimmer willen ondernemen (www.twitter.com/slimmadvies) en voor trends, innovaties en ontwikkelingen in de vrijetijd (www.twitter.com/pleisureworld)

CategoryBlog
© 2020 Pleisureworld-Connect | Trendsetting in Leisure.
Top
Follow us: