AmusementProf heeft voor BillyBird park Hemelrijk een nieuw klimpark ontworpen en gebouwd. De grote voordelen van dit klimpark zijn: geen operator nodig, (dus ook geen trainingen), grote capaciteit, weinig onderhoud, veel interactie tussen gebruikers, geen opstoppingen en reddingsoperaties.

Bij veel klimparken wordt er op een aantal meter hoogte geklommen, waardoor de gebruikers gezekerd moeten zijn. Hiervoor is duur klimmateriaal nodig en moet iedereen goed gecontroleerd en geïnstrueerd worden, voordat ze gebruik kunnen maken van het klimpark. Het komt nogal eens voor dat iemand op het parcours bang is en niet meer verder durft. Dit zorgt voor een opstopping en zal er een instructeur naar toe moeten. De instructeurs moeten goed getraind zijn, zodat ze altijd een reddingsoperatie kunnen uitvoeren als dat nodig is. Er zijn dus behoorlijk hoge operationele kosten. AmusementProf heeft een klimpark gebouwd waar de hindernissen hangen op 1,5 tot 2 meter hoogte. Dit is best een spannende hoogte om te klimmen, maar met de juiste ondergrond nog wel veilig. Het grote voordeel is dat iedereen overal “op en af kan stappen”, zelf de route kan kiezen, interactie heeft met elkaar, en dat er geen personeel nodig is om klimmateriaal te controleren en instructies te geven.

Veel klimparken zijn gebouwd met houten palen. Deze palen moeten regelmatig gecontroleerd en behandeld worden tegen houtborende insecten en houtrot. (Er zijn zelfs klimparken in Nederland waar na 3 jaar de eerste palen al vervangen moesten worden!!) AmusementProf maakt gebruik van een stalen constructie die thermisch is verzinkt en gepoedercoat. Dit blijft erg lang goed en behoeft nagenoeg geen onderhoud. Mocht er een natuurlijke uitstraling gewenst zijn, kunnen de palen ook hout-look geschilderd worden.

Drie super leuke toevoegingen bij dit klimpark zijn het bounce net, de vrijeval glijbaan en de slingerbaan. Het bounce net hangt boven de hindernissen op 5 meter hoogte vanaf de grond, gevuld met een paar grote ballen waar de kinderen mee kunnen spelen. Als ze klaar zijn met bouncen, kunnen degenen die durven met de vrijeval glijbaan naar beneden. Tussen de twee klimgedeeltes in, is een slingerbaan gemaakt. Hier springen de kinderen van buis naar buis met behulp van een touw. Boven in de structuur zijn grote zeilen gemonteerd. Deze zorgen voor een grootse uitstraling, fijne schaduw, en de kinderen kunnen bij lichte regenval gewoon door spelen.

In feite is het klimpark dat is gebouwd bij BillyBird park Hemelrijk een groot speeltoestel en voldoet aan de NEN-EN 1176 en het WAS. Het is ontworpen voor kinderen van 8 t/m 15 jaar. AmusementProf heeft ondertussen een mooie catalogus van grote speeltoestellen, maar ontwerpt ook speeltoestellen, bounce netten, klim- en speelstructuren voor buiten volledig naar wens van de klant.

© 2020 Pleisureworld-Connect | Trendsetting in Leisure.
Top
Follow us: