AmusementProf ontwerpt en bouwt klimpark zonder operator

AmusementProf heeft voor BillyBird park Hemelrijk een nieuw klimpark ontworpen en gebouwd. De grote voordelen van dit klimpark zijn: geen operator nodig, (dus ook geen trainingen), grote capaciteit, weinig onderhoud, veel interactie tussen gebruikers, geen opstoppingen en reddingsoperaties.

Bij veel klimparken wordt er op een aantal meter hoogte geklommen, waardoor de gebruikers gezekerd moeten zijn. Hiervoor is duur klimmateriaal nodig en moet iedereen goed gecontroleerd en geïnstrueerd worden, voordat ze gebruik kunnen maken van het klimpark. Het komt nogal eens voor dat iemand op het parcours bang is en niet meer verder durft. Dit zorgt voor een opstopping en zal er een instructeur naar toe moeten. De instructeurs moeten goed getraind zijn, zodat ze altijd een reddingsoperatie kunnen uitvoeren als dat nodig is. Er zijn dus behoorlijk hoge operationele kosten. AmusementProf heeft een klimpark gebouwd waar de hindernissen hangen op 1,5 tot 2 meter hoogte. Dit is best een spannende hoogte om te klimmen, maar met de juiste ondergrond nog wel veilig. Het grote voordeel is dat iedereen overal “op en af kan stappen”, zelf de route kan kiezen, interactie heeft met elkaar, en dat er geen personeel nodig is om klimmateriaal te controleren en instructies te geven.

Veel klimparken zijn gebouwd met houten palen. Deze palen moeten regelmatig gecontroleerd en behandeld worden tegen houtborende insecten en houtrot. (Er zijn zelfs klimparken in Nederland waar na 3 jaar de eerste palen al vervangen moesten worden!!) AmusementProf maakt gebruik van een stalen constructie die thermisch is verzinkt en gepoedercoat. Dit blijft erg lang goed en behoeft nagenoeg geen onderhoud. Mocht er een natuurlijke uitstraling gewenst zijn, kunnen de palen ook hout-look geschilderd worden.

Drie super leuke toevoegingen bij dit klimpark zijn het bounce net, de vrijeval glijbaan en de slingerbaan. Het bounce net hangt boven de hindernissen op 5 meter hoogte vanaf de grond, gevuld met een paar grote ballen waar de kinderen mee kunnen spelen. Als ze klaar zijn met bouncen, kunnen degenen die durven met de vrijeval glijbaan naar beneden. Tussen de twee klimgedeeltes in, is een slingerbaan gemaakt. Hier springen de kinderen van buis naar buis met behulp van een touw. Boven in de structuur zijn grote zeilen gemonteerd. Deze zorgen voor een grootse uitstraling, fijne schaduw, en de kinderen kunnen bij lichte regenval gewoon door spelen.

In feite is het klimpark dat is gebouwd bij BillyBird park Hemelrijk een groot speeltoestel en voldoet aan de NEN-EN 1176 en het WAS. Het is ontworpen voor kinderen van 8 t/m 15 jaar. AmusementProf heeft ondertussen een mooie catalogus van grote speeltoestellen, maar ontwerpt ook speeltoestellen, bounce netten, klim- en speelstructuren voor buiten volledig naar wens van de klant.

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.