Brennels buiten

De plek waar mode samensmelt met cultuur, natuur, kunst en muziek

Op de locatie Brennels Buiten in Kraggenburg sprak Hans van Leeuwen met Nienke Feddes, waar de familie Crébas, die ooit furore maakte met marktplaats.nl een nieuw succesverhaal schrijven. Na het succes van marktplaats.nl zijn zij nu actief in dagrecreatie, gecombineerd een ‘eigen’ Brennels collectie, gemaakt van brandnetels en biologisch katoen. Het nieuwe dagattractiepark is ingericht naar eigen smaak en op visie over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo wordt op dit moment in samenwerking met Het Nieuwe Land Erfgoed, een koggeschip uit de 14e eeuw uitgegraven.

Creëren van naamsbekendheid
De voormalige 46 ha aan weilanden hebben een volledige make-over ondergaan. Water, zand, een weldaad aan natuurlijke beplanting, afgewisseld met bijzondere objecten, hebben het terrein veranderd in a Place to Be. Je vindt er een waterplas met een natuurstrand, een horecapaviljoen, een muziektheater, bijzondere vergaderfaciliteiten, recreatieve voorzieningen voor teambuiling activiteiten en een winkel waar men kleding uit de brandnetelcollectie verkoopt. Ook beschikt men over twee pionierswoningen. Uit de kruidentuin komen de ingrediënten die verwerkt worden in ons diner. In het glooiende terrein staan verassende objecten opgesteld, zoals een straaljager en een helicopter die gebruikt worden als vergaderruimte en als landmarks. Wandelend over het terrein kan je de stoer ogende collectie van modeontwerpster Rianne de Witte bewonderen op grote panelen.

Pas op voor eco overdrijving
Bob Crébas: “Hier op Brennels zijn wij op zoek naar een zo bewust mogelijke manier van ondernemen. Wij houden niet zo van al die keurmerken. Noem ons maar Eco Friendly. Dat geldt zeker ook voor het productieproces van onze Brennels kledinglijn, met zelf gekweekte brandnetels als grondstof. Zo kijken we ook naar onze voorzieningen binnen onze dagrecreatie en naar onze foodservice. Het keukenteam van Brennels gebruikt zoveel mogelijk biologische-, streek- en seizoensproducten en kruiden, bij voorkeuk uit eigen biologische kruidentuin. Maar we kijken uiteraard ook naar de juiste prijs/kwaliteits verhoudingen.”

Is ondernemen (on)mogelijk in Nederland?
Brennels heeft veel te danken aan de gemeente en de provincie. Soms is Ondernemen lastig door vergunningtrajecten en zo, maar zeker niet onmogelijk. Brennels biedt werkgelegenheid aan ca. 32 FTE’s, en ontvangt per jaar ruim vijfhonderd groepen. Het is ook een populaire trouwlocatie en er vinden regelmatig concerten plaats, waarvan de keertje via de website worden verkocht. De productie ‘van plant tot klant’ vindt plaats in en rondom Nederland. Zo wordt er gebreid in Staphorst. Volgend jaar staat de introductie van de Brandnetel kledinglijn op de internationale Fashionbeurs in Berlijn op het programma en voor Brennels Buiten zijn er plannen voor een kleine golfbaan met negen holes par 3. Wie weet wordt dit net zo’n succes als marktplaats.nl

Hans van Leeuwen, Expert in Leisure
Directeur SLIMMadvies / initiatiefnemer Pleisureworld

Volg Hans van Leeuwen nu op Twitter!
Voor recreatieondernemers die slimmer willen ondernemen (www.twitter.com/slimmadvies) en voor trends, innovaties en ontwikkelingen in de vrijetijd (www.twitter.com/pleisureworld)!

Bronnen:
www.brennels.nl
www.nieuwlanderfgoed.nl
Nienke Feddes, info@brennels.nl

CategoryBlog
© 2020 Pleisureworld-Connect | Trendsetting in Leisure.
Top
Follow us: