Kwaliteit animatieteam waarborgen met online leerplatform LEIQ

Ook komend jaar gaan weer duizenden jongeren aan het werk als entertainer op een vakantiepark, voor stage of als bijbaan. Maar nu we weten dat we weer voor een lange periode niet in grote groepen bij elkaar mogen komen, is het maar de vraag of animatietrainingen in het voorjaar door mogen gaan. Toch wil je als parkeigenaar de kwaliteit waarborgen van je animatieteam dat in de zomer jouw gasten vermaakt.

TeamAnimation heeft daarom een online leerplatform opgericht onder de naam LEIQ. In meer dan 60 video’s, verdeeld over vijf modules worden alle aspecten van het animatievak uitgelegd. Denk aan de miniclub, sport en spel, entertainment, omgaan met mascottes en tochten.

“Toen de Coronacrisis vorig jaar uitbrak, hebben we direct volop ingezet op een online leermodule voor onze eigen medewerkers. Maar omdat we weten dat wij niet de enige zijn met dit probleem hebben we bewust gekozen om het als een apart merk in de markt te zetten zodat ook anderen ervan kunnen profiteren”, aldus Richard Otten, eigenaar van TeamAnimation.

De module is er voor stagiaires van toeristische- en recreatieve opleidingen, maar ook voor grotere parken of ketens die zelf hun animatiepersoneel aannemen. Bovendien kan de basistraining simpel worden uitgebreid met een online module op maat of kan het voorbereidend zijn op een fysieke training. De animatiemedewerkers gaan zo met een goede voorbereiding en zelfvertrouwen hun werkperiode in.

“Aangezien we niet weten hoe we in april t/m juni ervoor staan met de groepsgrootte en regelgeving, bereiden we er ons op voor dat deze online module als stand-alone of als aanvulling op een fysieke training kan werken”, zegt Daan Oolders, die in opdracht van TeamAnimation de module heeft opgezet.

Het online programma is gelanceerd in het voorjaar van 2020, inmiddels hebben ruim 300 jongeren de training gevolgd, voordat zij aan de slag gingen als entertainer. Tot en met januari 2021 werken we nog met de introductiekorting, waar je nu nog van kunt profiteren!

LEIQ is een initiatief van TeamAnimation. Ze ontwikkelden een online training voor iedereen die gaat werken in een animatieteam. In Nederland óf het buitenland, als stage of als bijbaan. Na het volgen van de training en het juist beantwoorden van alle toetsvragen, behaalt de deelnemer een certificaat. Zo kan de entertainer met zelfvertrouwen aan de slag in de praktijk.

Meer informatie vind je op www.leiq.nl. Voor een aanvraag kan je ook mailen met Richard Otten via info@teamanimation.nl.

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.