Overzicht sfeer Sportsbar O'Laerys

De Docklands van Gent: ooit een industrieel vervallen gebied, nu als trendy wijk met appartementen en een shoppingcentrum weer tot leven gekomen. Het is op deze plaats dat het eerste food & beverage concept van O’Learys in de nieuwe stijl geopend is. Normaal bestaat het concept enkel uit een Sportsbar met veel TV screens. In Gent daarentegen is een vernieuwd concept ontwikkeld, bestaande uit een O’Learys Sportsbar gecombineerd met een restaurant voor 250 personen, 18 bowlingbanen, minigolf in verschillende decors, curling op kunstijs, shuffleboarden en een gamehoek.

Volgens Laurent Valcke, die samen met zijn zakenpartner Steven Malysse de zaak runt, was deze locatie een bewuste keuze. Laurent Valcke vertelt: “Gent is een dynamische en hippe stad met tal van vernieuwingsprojecten. De stad heeft een creatief imago, grote bedrijven en beginnende ondernemers, universiteiten en hogescholen. De combinatie met Dok Noord, het toekomstige Docklands van Vlaanderen, zorgde voor de klik om hier de eerste O’Learys te vestigen.”

Een jaar later blijkt de begroting ruimschoots gehaald. Ondanks dat het bezoek aan het winkelcentrum nog wat te wensen overlaat, en men kan op de doordeweekse dagen nog wel wat meer klandizie gebruiken. Na enige vertraging is hier onlangs ook het Urban Soccer Court geopend; zes indoor voetbalvelden van kunstgras, bovenop de derde verdieping van de mall. De medewerkers hebben er volop vertrouwen in; vanaf september verwachten zij volle bak. Scholen, voetbalverenigingen en vriendenclubs buurt kunnen hier altijd een op een mooi veldje terecht.

Urban Soccer - een nieuwe trend is coming up!

Urban Soccer – een nieuwe trend is coming up!

Een verdieping onder de FEC van O’Learys bevindt zich ook nog een eKartbaan met zeer lage plafonds en elektrisch aangedreven karts. Het gebrek aan race-lawaai doordat de karts bijna geruisloos voorbij zoeven, wordt gecompenseerd door de snelheid en uitdagende parcours met de vele scherpe bochten. Wij kwamen hier nu voor de derde keer, en troffen zoals altijd reuring in de zaak. Toch blijft het een typische mannenactiviteit, waar de meeste meisjes langs de lijn blijven staan kijken.

E-karts, elektrisch scheuren zonder lawaai

E-karts, elektrisch scheuren zonder lawaai

Intussen hebben Laurent en Steven ook de exploitatie van de horeca op de begane grond overgenomen, met een lunchroom en koffiehuis. De ligging op de derde verdieping van een shoppingcentrum is bij dit O’Learys concept geen beperking gebleken. Het is gezellig toeven in deze FEC annex Sportsbar. Laurent en Steven hebben bovendien meer noten op hun zang, en zien in dit concept een succesvolle franchise formule die ook naar Nederland uitgerold kan worden.

Het FEC bestaat uit 18 bowlingbanen, indoor minigolf met sportthema, twee curlingbanen en een game center. Mobieltjes kunnen gratis worden opgeladen in een speciaal kastje. Het aantal TV schermen is gigantisch; meer dan 125 in verschillende maten. Met één handeling kunnen indien gewenst alle schermen op een kanaal worden gezet voor een ware stadionbeleving, met supporters die allemaal naar dezelfde wedstrijd kijken. Echt een gezellig avondje uit in een sportieve ambiance en uiteraard met een American Style keuken. Het O’Laerys Event Center is 365 dagen per jaar geopend van 10.00 toto 01.00 uur.

https://olearys.be/gent-event-center/

© 2020 Pleisureworld-Connect | Trendsetting in Leisure.
Top
Follow us: