Nieuwe attractie voor recreatiebranche en natuurorganisaties

Het bedrijf Active Constructions B.V., producent van onder andere klimbossen en klimparken over de hele wereld, lanceert een compleet nieuwe standaard voor actief spelen: Active Family Fun Park. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze nieuwe attractie gericht op meerdere doelgroepen van jong tot oud, speciaal voor de hele familie.

Nieuwe doelgroep: ‘extended families’

Het Active Family Fun Park vult het gat op tussen de softplay indoorspeeltuinen met ballenbak en de klimbossen of klimparken. De meeste indoorspeeltuinen zijn alleen gericht op kinderen in de basisschoolleeftijd. De stoere klimbossen en klimparken zijn vaak wel bedoeld voor alle leeftijden, maar in de praktijk niet voor iedereen weggelegd. Door het sportieve en uitdagende aspect op hoogte bekijken veel bezoekers de capriolen tussen de bomen en de palen liever vanaf de grond. Meedoen is er dan niet bij.

Speciale nettenconstructie

Met de komst van de nieuwe attractie van Active Constructions wordt alles anders: alle doelgroepen kunnen hoog tussen de bomen of de palen met elkaar ravotten en spelen. Active Family Fun Park biedt klimmen en klauteren op grote hoogte in een super veilige omgeving, dankzij de zeer speciale nettenconstructie. Eigenaar Kees Jan Verwaal van Active Constructions kwam op dit idee tijdens een rondreis door Zuid-Frankrijk waar hij kinderen volop zag spelen in een constructie van hangende netten.

Active Family Fun Park Totaal

Het Active Family Fun Park Totaal bestaat uit 10 uitdagende hindernissen en is geschikt voor alle leeftijden. De attractie past uitstekend in een natuurlijke omgeving tussen de bomen, maar kan net zo makkelijk worden verankerd aan palen of een gebouw. De deelnemers worden niet afzonderlijk gezekerd, zoals vaak het geval is bij een klimpark, klimbos of een hoogteparcours. De hindernissen van het Active Family Fun Park zijn opgebouwd met speciale nettenconstructies voor optimale veiligheid waarin jong en oud op een leuke en uitdagende manier kunnen spelen. Een Active Family Fun Park Totaal is op elke locatie weer anders, maar bestaat altijd uit meerdere elementen en is een combinatie van een aantal losse attracties.

Second gate of nieuwe attractie

Active Family Fun Park Totaal is een fantastische nieuwe attractie als uitbreiding van het bestaande recreatieve aanbod, maar ook inzetbaar als extra ‘second gate attractie’ waarvoor apart entree betaald moet worden. De capaciteit bedraagt ongeveer 1.500 bezoekers per dag. Door de brede inzetbaarheid biedt de attractie ideaal vermaak voor op vakantie- en bungalowparken. Het Active Family Fun Park Totaal past heel goed in een natuurlijke omgeving, zoals de bossen van Staatsbosbeheer, of als aanvulling bij bestaande klimbossen, klimparken en recreatieplassen. Wilt u meer informatie, kijk dan op www.activeconstructions.eu.

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.