Tentplaatsen voor kamperen op verdiepingsvloeren

De overdekte camping: Treck Hostel, de hipste adresjes van Gent

Het was ‘onze eigen’ Nederlandse Hennie van der Most die de eerste overdekte camping opende in het Duitse Itterbeck, alweer meer dan tien jaar terug. Wij zijn er destijds geweest met onze studiereis Het Geheim van Hennie van der Most. Misschien was u er toen ook bij? Het concept is echter nooit een succes geworden, maar toch zien we nu, tien jaar na dato ineens meerdere initiatieven van de Indoor Camping verrijzen in plaatsen zoals Bonn, Gent en naar verwachting volgend jaar ook in ons eigen Rotterdam.

Uit de serie: “Op avontuur in Vlaanderen”

Inleiding: “Op avontuur in Vlaanderen” – zoektocht naar unieke belevenissen
1. De overdekte camping: Treck Hostel, de hipste adresjes van Gent
2. Comics Station: Het nieuwe pretpark van Suske & Wiske
3. The Guiltfree Bakery: Belgische student onderneemster van het jaar
4. Food & Dine: Superette, Holy Foodmarket, MeatBalls
5. New Age in Doks: FEC O’Learys, Urban Soccer, ECarts
6. Vlaanderen: Proeftuin voor nieuwe ideeën en inspiratie

Het gebeurt niet vaak dat leuke ideeën van jongeren ook daadwerkelijk in de praktijk gerealiseerd worden. Waarom geen “eigen” overdekte camping? Twee stelletjes die elkaar al wat langer kenden, ervaren backpackers, hadden zo hun eigen droomwereld over het starten van hun eigen hostel in Gent, waar zij vandaan kwamen. Een grote droom die uitgekomen is. Enkele jaren terug besloten Iris van Audenhove en Sander Uit den Hove te zoeken naar een geschikte locatie voor een indoor camping met een bar. Een oud industrieel leegstaand pand, de steenbakkerij in Gent, werd de beoogde locatie. Deze leegstaande steenbakkerij, gelegen midden in een woonwijk, kan als zijnde beschermd monument niet veel worden verbouwd. Het mooie is echter dat men juist bepaalde karakteristieke elementen kan gebruiken als decor of voor de campingactiviteiten.

Als basis voor het concept is er een bar, een ontbijt- en ontvangstruimte en eenvoudig sanitair. Voor de slaapplaatsen heeft men gekozen om oude caravans om te toveren tot luxe hotelkamers. Alle gebruikte materialen komen van de kringloopwinkel of gerecyclede bouwmaterialen. Op enkele verdiepingen en etages kunnen kampeerders een tent plaatsen. Er zijn 9 caravans met twee, drie en vier slaapplaatsen, vier kampeerplaatsen om de tent op te zetten en twee slaapzalen voor 5 en 12 personen.

Tentplaatsen voor kamperen op verdiepingsvloer

Tentplaatsen voor kamperen op verdiepingsvloer

Sander en Iris verbouwen zelf enkele groentes in de egen stadstuin en serveren een biologisch ontbijt. De bar is een paar keer per week geopend en een kampvuur kunnen de gasten zelf stoken in een van de oude steenovens. Ook verhuren ze fietsen en omdat er nog wat ruimte over was in de oude fabriek, is een kennis hier een tweedehands fietsenzaak gestart. Hij verkoopt nu gebruikte fietsen en regelt voor de verhuur voor het hostel.

Elke twee weken wordt er een “concert” georganiseerd om niet alleen de gasten te verassen maar ook de buurt en bezoekers van buiten te trekken. Boekingen gaan via Booking.com en sinds kort staan zij zelfs op de vergelijkingssite Trivago. Treck is a aangesloten bij de organisatie van Hostels België dat eveneens veel reserveringen oplevert uit de juiste doelgroep.

Wilt u meer lezen over dit unieke concept: Backpackers openen Europa’s enige echte overdekte camping!

In deze serie: “Op avontuur in Vlaanderen” zullen nog volgen:

1. De overdekte camping:            Treck Hostel, de hipste adresjes van Gent
2. Comics Station:                          Het nieuwe pretpark van Suske & Wiske
3. The Guiltfree Bakery:                Belgische student onderneemster van het jaar
4. Food & Dine:                              Superette, Holy Foodmarket, MeatBalls
5. New Age in Doks:                      FEC O’Learys, Urban Soccer, ECarts
6. Vlaanderen:                                Proeftuin voor nieuwe ideeën en inspiratie

Reeds verschenen:

Inleiding: “Op avontuur in Vlaanderen” – zoektocht naar unieke belevenissen

© 2020 Pleisureworld-Connect | Trendsetting in Leisure.
Top
Follow us: