Gastheer Blooloop Charles Read opent het congres

14 Dagen volop inspiratie

Eind september en begin oktober was Pleisureworld op bezoek bij de EAS te Berlijn, de EAZA 2017 Annual Conference en het Blooloop congres in Londen. En passant begeleidden we ook nog eens (in samenwerking met House of Leisure) 35 recreatieondernemers op een 3-daagse inspiratietour en bezochten diverse attracties, waaronder enkele wereldprimeurs. In totaal sliepen we in zes verschillende hotels, twee bungalowparken en een overdekte camping in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Engeland. Hieronder leest u deel 1 van een grote samenvatting. In dit deel: BlooloopLIVE UK & EAS Berlijn.

Blooloop en de strijd tussen Universal Studio’s en Disney

Pleisureworld was aanwezig tijdens BlooloopLIVE UK in Londen waar gastheer Charles Read ons regelmatig wakkerschudde en op het puntje van de stoel wist te krijgen. De klap op de vuurpijl was de vergelijking tussen Universal Studio’s en Disney door de man die Universal Studio’s groot heeft gemaakt met zijn creaties, waaronder Terminator 2/3D, The Amazing Adventures of Spiderman en Jurrasic park The Ride. Het was Gary Goddard, de Founder, Charmain & CEO van The Goddard Group die op de praatstoel zat en daarbij geen blad voor de mond nam.

Gary Goddard, Founder, Charmain & CEO The Goddard Group

Gary Goddard, Founder, Charmain & CEO The Goddard Group

Overzicht deelnemers BlooloopLIVE UK Congres

Overzicht deelnemers BlooloopLIVE UK Congres

Als ervaren Orlando en California bezoeker van de attracties van Disney en Universal Studio’s had ik ook al jarenlang het gevoel dat Disney stilstond en weinig vernieuwend was. Kijk maar eens naar Epcot dat naar mijn idee in geen twintig jaar iets nieuws heeft toegevoegd, behalve Frozen en nog een of twee attracties. Animal Kingdom was een uitzondering. Kijk wat de wereld van Harry Potter daarentegen heeft gebracht aan de kant van Universal. Wij brachten ook een bezoek aan de Harry Potter Experience van Warner Bros. Studio’s te Londen. Ook hier komt het extreme in thematisering en beleving terug, de basis van het ultieme storytelling. Wie in Universal Studio’s is geweest en de wereld van Harry Potter heeft bezocht, en daar de hitte heeft gevoeld van de draak, weet wat Gary Goddard bedoelt. Wellicht is hier een vergelijking met Walt Disney op zijn plaats.

Bekijk hier een video van de presentatie:


https://pleisureworld.nl//www.garygoddard.com/

 

“Kinderen die nu geboren worden, hebben waarschijnlijk geen rijbewijs meer nodig!”

Een duidelijke boodschap tijdens de kick off van BlooloopLIVE UK, met als titel The Future of Leisure Industries werd geïllustreerd door Andreas Veilstrup Andersen, CEO & President ThemePark Liseberg AB Zweden en toekomstig IAAPA Charmain. Voordat Adreas van wal stak, liet hij weten dat hij hier vooral zijn persoonlijke mening verkondigde en niet die als directeur van een attractiepark of een wereldwijde belangenorganisatie zoals de IAAPA.

Andreas Veilstrup Andersen, CEO & President ThemePark Liseberg AB Zweden en toekomstig IAAPA Charmain

Andreas Veilstrup Andersen, CEO & President ThemePark Liseberg AB Zweden en toekomstig IAAPA Charmain

Andreas Veilstrup Andersen ziet een opkomst van de Farm Attractions

Andreas Veilstrup Andersen ziet een opkomst van de Farm Attractions

Andreas ziet vooral de laatste jaren de mondialisering zich voltrekken binnen onze sector. De grotere concerns als Legoland trekken een spoor over de hele wereld. Zij veranderen in complete destinaties. Zo heeft het eerste Legoland in Billund meer dan 9.000 bedden terwijl het plaatsje maar slechts 5.000 inwoners telt. Ook ziet hij de opkomst van de farm attracties en exceptionele, haast megalomane projecten, zoals een dependance van het Louvre Museum in Abu Dhabi. De opmars van virtual reality zet door, maar tegelijkertijd zal men zich ook meer bezig moeten houden met thema’s als duurzaamheid en veiligheid. Vandaar Europese samenwerking binnen de branche zo’n belangrijk thema is en Andreas persoonlijk veel energie steekt in internationale samenwerking.

Michael Collins van LDP, Leisure Consultancy

Michael Collins van LDP, Leisure Consultancy

Michael Collins van LDP, Leisure Consultancy geeft aan dat de markt in Dubai wellicht ietwat scheef gegroeid is met enorme concurrentie

Michael Collins van LDP, Leisure Consultancy geeft aan dat de markt in Dubai wellicht ietwat scheef gegroeid is met enorme concurrentie

Een van de andere sprekers was Michael Collins van LDP, Leisure Consultancy. Zijn bureau geeft adviezen aan heel veel bekende themaparken en Michael liet zijn blik schijnen op de ontwikkelingen op een mondiaal niveau. China is booming en wat er in de Golfstaten gebeurt is met geen pen te beschrijven. De Indiase markt zal nog even op zich laten wachten; Zuid Amerika is heel groot maar economisch onstabiel. Voor Europa zit met name groei in grote overdekte waterparken en ziet hij de ketens steeds mondialer opereren.

ThemePark Liseberg AB Zweden             www.liseberg.se
LDP, Leisure Consultancy                      www.leisuredevelopment.co.uk

Groepsfoto 3-Daagse Studiereis EAS Berlijn september 2017

Groepsfoto 3-Daagse Studiereis EAS Berlijn september 2017

3- Daagse inspiratietour EAS Berlijn

Een eerste tussenstop op weg naar de EAS in Berlijn was een bezoek aan de nieuwe Design Studio van Cat-Creatief Atelier te Brandenburg. Een groep jonge enthousiaste ingenieurs uit alle delen van de wereld die werkzaam zijn met het ontwerpen van gethematiseerde speellandschappen in opdracht voor Spiel-Bau maar ook andere opdrachtgevers. Zij werken voornamelijk internationaal en leggen daarvoor contacten met bedrijven zoals Sidijk, JoraVision, Pleisureworld en vele anderen.

De EAS beurs was weer gegroeid en het Nederlandse bedrijfsleven eist op veel terreinen de hoofdrol op. Uiteraard was weer te zien dat de deelnemers aan de studiereis volop netwerken en kennis en ervaringen uitwisselen. Ook was voor velen de welkomstreceptie een bijzondere ervaring. Wel zie ik IAAPA/EAS met de enorme inschrijfgelden steeds meer een commerciële tour gaan. Volgend jaar vindt de EAS plaats in Amsterdam en ik hoop dat men daar de pers dan weer op een fatsoenlijke manier weet te faciliteren.

Lees hier het verslag over Euro Attractions Show Berlijn 2017

Binnenkort in deel 2:

Meer nieuws vanaf het Blooloop congres van o.a. National Gallery, National Holocaust Centre and Museum, Royal Museum Greenwich, het nieuwe themapark ‘Dinosaurs in the Wild’, het eerste safaripark ter wereld van Longleat Enterprises, Eleven Arches England, ons bezoek aan de overdekte camping in Gent tijdens een avonturentocht door Vlaanderen, de nieuwste Center Parcs aanwinst Villages Nature Paris, het Wereld congres speciaal voor dierentuinen en aquariums, Karls Erlebnisdorf en de Harry Potter Experience.

CategoryBlog
© 2020 Pleisureworld-Connect | Trendsetting in Leisure.
Top
Follow us: