Op woensdag 5 november jl. werd alweer de 6e editie georganiseerd van het congres “Second life voor de bungalowmarkt” en waren diverse grote namen uit de sector vertegenwoordigd. Er is nog altijd veel te doen in bungalowland. Wat biedt de toekomst aan perspectieven?
Liberty Resorts: geef gastvrijheid een centrale plek
Jeroen van Mierlo van Liberty Resorts ziet dat er nog altijd veel onnodige drempels worden opgeworpen voor een gastvrije ontvangst: “Bijna elk bungalowpark heeft een slagboom. Dat is je eerste kennismaking; een barrière. Vervolgens mag je aansluiten in de wachtrij voor de receptie op in te checken. Dat is dan meteen tegenvaller nummer twee. Pas daarna gaan de gasten naar het huisje waar ze, vaak na een lange autorit, even bij kunnen komen. Kan dat niet anders?”
Ook in de marketing valt volgens Van Mierlo nog veel te winnen door met de klant mee te denken.: “Een Fransoos bijvoorbeeld, die belt niet naar Nederland om te boeken. Als je die wilt verleiden, dan moet je boekingskantoor lokaal aanwezig zijn en je website in de Franse google te vinden zijn.”
Van Wijnen Recreatie: nieuwe ontwikkelingen belemmerd door wet- en regelgeving
Klaas Odink ging in op de succesfactoren van een toekomstbestendig bungalowpark. Onder andere locatie, locatie, locatie, jaarrond verhuur en duurzame bedrijfsvoering kwamen aan bod.
Daarnaast gaf Odink advies over de inzet van klantwensen bij een nieuw project: “Particulieren zijn vaak de kopers van de huisjes. Zij hebben over het algemeen weinig kaas gegeten van verhuurbaarheid van bungalows. Daarin moeten ze begeleid worden. Een belangrijke taak van een projectontwikkelaar is om kennis over verhuur over te dragen.”
Zeelenberg: doorbreek traditionele grenzen
Architect Matthijs Zeelenberg werkt o.a. aan plannen voor een nieuw topsegment binnen de Nederlandse bungalowsector. Hij is bij uitstek een ontwerper die zich weinig aantrekt van ogenschijnlijke beperkingen, zowel fysiek als in regeltjes. Met een revolutionair plan heeft Zeelenberg inmiddels al veel gemeenten met een kust verbaasd. Door te werken met inhammen in de kust en het aanleggen van een archipel met eilandjes, kun je het aantal bungalowlocaties aan het strand verveelvoudigen. Het ontwerp van een archipel zorgt bovendien voor goede kansen voor natuurontwikkeling. Zo krijg je prachtige bouwlocaties midden in nieuw ontwikkelde natuur.
Benieuwd naar het volledige verslag van dit congres? Lees dan verder op Pretwerk van journalist Walter Jonker. Ton Vermeulen van NRIT Media had een drietal verdiepende interviews met de sprekers. Benieuwd naar Jeroen van Mierlo (Liberty Resorts), Klaas Odink (Van Wijnen Recreatie) of Matthijs Zeelenberg (Zeelenberg Architecten)? (let op: de artikelen van NRIT zijn alleen toegankelijk voor leden)