bungalowsector

Al jaren heerst de breed gedragen opvatting dat de bungalowmarkt in Nederland sterk verzadigd is. Een goed voorbeeld is CenterParcs, dat al jaren geen actieve expansieplannen in Nederland heeft. Toch blijven ketens als Roompot Vakanties en Landal Greenparks volop investeren in de opening van nieuwe resorts. Hoe zit het nu eigenlijk met de verblijfssector? Tijdens een nieuwe editie van “Second life voor de bungalowsector” gaat Pleisureworld in op de vraag: waar liggen toekomstgericht de kansen?

Ketens gaan voor bijzondere concepten en een top locatie
De landelijke ketens kiezen heel duidelijk voor een bijzonder concept al dan niet gecombineerd met een top locatie. Trendwatcher Hans van Leeuwen: “Kijken we naar de ketens die nog wel investeren, dan zien we heel duidelijk dat zij niet langer kiezen voor een “gestandaardiseerd aanbod”. Roompot Vakanties kiest heel duidelijk voor een luxe segment met hun nieuwe Largo Villas. En dat de strandhuisjes aan Cadzand binnen no-time verkocht zijn, heeft alles te maken met de fantastische locatie aan zee.”

Ook de individuele ondernemer staat voor een keuze
Toch blijft er een groot aanbod aan bestaande bungalowparken waarvan het merendeel genoodzaakt is om de benodigde bezettingsgraad te halen door de inzet van diverse kortingswebsites. Het is dan ook juist een uitdaging voor de kleine(re) ondernemer om op zoek te gaan naar een (duurzaam) potentiële nichemarkt. “Dit gaat verder dan alleen een tijdelijke investering in een paar “glamping accommodaties”, aldus Van Leeuwen.

Second life voor de bungalowsector: innoveren & vitaliseren
Welke concepten hebben de toekomst én kunnen nog rekenen op financiering? Tijdens een nieuwe editie van het congres “Second life voor de bungalowsector” op woensdag 5 november, gaat Pleisureworld onder andere in op het Habitat principe (zorgconcept) en een uniek concept in grootschalige verblijfsaccommodatie. Ook komen de investeerders achter het vernieuwde Hof van Saksen aan het woord.

Meer over deze bijeenkomst is te vinden via pleisureworld.nl/events

CategoryBlog
© 2020 Pleisureworld-Connect | Trendsetting in Leisure.
Top
Follow us: