Workshop & Verkooptraining | Verover de markt in Vakantieparken

Workshop & Verkooptraining | Verover de markt in vakantieparken

Gesloten voor inschrijving

 • 18 mei of 6 september 2022
 • Golfbaan Welderen
  Grote Molenstraat 173
  6661 NH Elst
 • 695,- p.p. ex. BTW
 • 2e deelnemer zelfde bedrijf ontvangt 50% korting
 • Door Pleisureworld

Waarom deelnemen?

Krijg inzicht in het aanbod van vakantieparkenketens én hun positie in de markt. Inventarisatie van vakantieparkenketens in Nederland en Europa.

Tijdens deze nieuwe workshop besteden wij aandacht aan de onstuimige groei en ontwikkeling van nieuwe vakantie- annex bungalowparken en de toename in ketens en samenwerkingsverbanden. De diffuse markt maakt het voor veel toeleveranciers in deze branche extra moeilijk om de juiste contacten te vinden.

Over de workshop

Wij geven een inkijkje in wie die spelers zijn in Nederland, Benelux en verder in Europa. Wij hebben zo’n 120 vakantieparkenketens in kaart gebracht: zo’n 40 Nederlandse ketens en 80 in overig Europa. De inventarisatie van het aanbod aan vakantieparkenketens in Europa geeft onder andere inzicht in de eigendomssituatie, omvang en verdienmodellen. Een verdiepende analyse gaat in op ketenprofielen en de marktpositie per keten. Dit helpt toeleveranciers om op basis van deze voorinformatie de juiste inzichten te verschaffen met uitzicht op exclusieve verkopen, diensten en servicecontracten.

Verkopen via netwerken en beslissers!
Het is belangrijk om te weten waar uw potentiële klanten zitten, wat het beste moment is om toe te slaan en om een persoonlijke afspraak te maken. Weet u wie de beslissers zijn in de Booming Markt van de vakantieparken? Is het de Belegger, Ontwikkelaar, Touroperator, Parkmanager of de Vereniging van Eigenaren? Het is zelfs mogelijk dat een overheidsinstantie of een pachter van de centrumvoorzieningen voor eigen rekening en risico opereert! Niet onbelangrijk is om te weten wat de trends zijn waarop uw klanten zitten te wachten. En is er een voorkeur voor specifieke bedrijven? Bij wie moet u zijn bij de grote landelijke ketens of internationale ketens? Wat zijn als leverancier de valkuilen, maar bovenal wie zijn de belangrijkste spelers in de markt?

TIP!
Honderden miljoenen euro’s aan investeringen liggen op u te wachten!
De verwachting is dat de komende jaren een totaal van meer dan dertig nieuwe vakantieparken met wel bijna tienduizend bungalows en bijzondere accommodaties in ons land worden bijgebouwd. Alle deelnemers ontvangen exclusief een kaart van Nederland, België en Luxemburg met de meer dan dertig nieuwbouwlocaties. In de workshop wordt deze kaart uitgebreid nader toegelicht met relevante informatie voor elke leverancier in deze sector!


Wegens succes vernieuwd voor de zesde keer: ‘Verover de markt in Vakantieparken’
Voor de zesde keer organiseert Pleisureworld de workshop die eerder bekend stond als ‘Verover de Recreatiemarkt’. Deze is nu vernieuwd naar aanleiding van de complete inventarisatie van vakantieparkenketens in Europa én een exclusieve inkijk in de nieuwbouw-ontwikkelingen van de komende jaren.

Onmisbaar voor toeleveranciers
Als toeleverancier in de vrijetijd weet u als geen ander dat het traditionele verkoopproces volledig achterhaald is: wie tegenwoordig succesvol wil zijn, moet beschikken over de juiste contacten, online marketingstrategie en een uitstekende CRM-database. Wie tijdig weet in te spelen op de veranderende marktomstandigheden is de winnaar van morgen. Weet u dat juist door verbreding nieuwe markten ontstaan? Het gaat er vooral om wie je kent! Pleisureworld zet u op scherp in de workshop ‘Verover groeimarkt in Vakantieparken’.

wat kunt u verwachten

Tijdens deze workshop komen de volgende onderwerpen aan bod:
# Trends in de recreatiemarkt en wie zijn de trendsetters, early adaptors of trendvolgers
# Hoe ziet de markt in vakantieparken anno 2025 eruit
# Wie zijn de beslissers?
# Waar liggen uw kansen en wat is uw sales strategie?
# Belangrijke lessen uit de praktijk, case studie succesvolle commerciële aanpak
# Toelichting op de Praktijkdag Duurzame & Vernieuwende Verblijfsaccommodaties: Woody’s / Tiny Houses / Ecolodges / Glamping / Lodging en meer.
# Relevante data en kengetallen recreatiebedrijven en ketens in vakantieparken
# Exclusieve landkaart met alle nieuwe ontwikkellocaties voor de komende twee jaar

Succesvol verkopen?
Bent u al werkzaam in de vrijetijdssector of overweegt u nieuwe markten aan te boren? Dan bieden wij u tijdens de workshop ‘Verover de groeimarkt in Vakantieparken’ een kijkje in de keuken van deze groeiende markt in vakantieparken. U leert waar nieuwe kansen liggen en krijgt inzicht hoe groot de potentie bedraagt voor de toeleveranciers. Daarnaast bieden wij meer inzage wat dé laatste trends zijn in de leisure industrie, zodat u weet waar de interesses liggen in deze branche en specifiek voor bepaalde ketens. Tijdens deze twee uur durende workshop leert u wie de beslissers zijn over uw product, diensten en/of service en hoe deze bedrijven georganiseerd zijn en welke nieuwe producten en diensten de komende jaren belangrijk worden.


Complete inventarisatie van vakantieparkenketens
Pleisureworld inventariseerde onlangs de complete Nederlandse én Europese markt van vakantieparkenketens in haar nieuwste Brancherapport Verblijfsrecreatie ‘De opmars van de keten: kans of bedreiging?’. Naar aanleiding van deze nieuwe uitgave is onze populaire workshop ‘Verover de Recreatiemarkt’ nu her-ontwikkeld naar ‘Verover de groeimarkt in Vakantieparken’. U bent er toch ook bij?

Deelname open voor iedereen!
Pleisureworld zorgt voor de verbindingen tussen recreatieondernemers en leveranciers.

Wilt u goed voorbereid de vakantieparken bedienen in de toekomst? Schrijf u dan in voor de Workshop ‘Verover de markt in Vakantieparken’ op de locatie van Golfbaan Welderen Grote Molenstraat 173, 6661 NH Elst.
Dit is de snelste weg tot succes voor het leveren van uw recreatieve producten en diensten!


Workshop verover de markt in vakantieparken – programma

 • 18 mei of 6 september
 • 13.30 – 14.00 uur
  Ontvangst
 • 14.00 uur
  Start Workshop
 • 17.00 uur
  Einde Workshop met een gezellige netwerkborrel als afsluiting
 • Prijs inclusief:
  – Individuele verkooptraining met specifieke keten aanpak
  – Boek ‘Vakantieparken ketens in Beeld’, 170 pagina’s klantinformatie
  – Landkaart meer dan 60 nieuwe ontwikkel locaties”, Nederland en Belgie
  – Landkaarten “keten overzicht” Europa inclusief markt aandeel
  – Data & adresbestanden vakantieparken ketens
  – Inclusief netwerkborrel

Dit zijn onze deelnemers:

1. Robert van Ierlant – Koninklijke Auping B.V.
2. Martijn Fijma – SalesFlora
3. Rinie van der Looij – Multiflor
4. Jacco Vlastuin – Multiflor
5. Ron Koopmeinder – Countus accountants & adviseurs

7. Jesca Wemmenhove-Tiemens AA – Countus accountants & adviseurs
8. Frank de Bruijn – Libero Leisure Careers
9. Cees Laban – Libero Leisure Careers
10. Jos Zoontjes – Kampeer en Chaletpark De Paddock

12. Jack Willems – A-Z Barbecue & Gourmet Party Service BV

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.