Nieuwe publicatie helpt toeleveranciers en beleidsmakers op weg in de booming business van vakantieparken

De ontwikkelingen bij vakantieparkenketens zijn nauwelijks bij te benen. Leveranciers en beleidsmakers in recreatie bedienen een miljardenindustrie. Speciaal voor deze doelgroepen presenteert Pleisureworld de nieuwe publicatie ‘Vakantieparkenketens in beeld’. In dit boek wordt de ketenvorming van vakantieparken uitgebreid toegelicht en voorzien van onmisbare branche-informatie voor bedrijven die actief zijn in deze sector.

Vakantieparkenketens in beeld

Pleisureworld voerde een uitgebreid onderzoek uit naar de opmars van de vakantieparkenketens in Europa en bracht daarbij maar liefst 40 Nederlandse ketens en 80 Europese ketens in kaart. In deze nieuwe publicatie ziet u in één oogopslag op de kaart waar zij zich bevinden. Uniek aan deze uitgave is dat ook de explosie aan huidige nieuwbouw ontwikkelingen in Nederland visueel in beeld is gebracht.

Speciaal gericht op beleidsmakers en toeleveranciers in recreatie

Met deze nieuwe uitgave over vakantieparkenketens spreekt Pleisureworld specifiek alle bedrijven aan die zich begeven in de sector die momenteel wordt gekenmerkt door een enorme expansiedrift. Vakantieparken wisselen in recordtempo van eigenaar en de nieuwbouwprojecten zijn eveneens amper bij te benen. De markt van vakantieparken is volwassen geworden; er zijn grote investeringen mee gemoeid. Het is echter ook een diffuse markt. Dit rapport geeft inzicht en bevat specifieke informatie waar leveranciers in recreatie hun voordeel mee kunnen doen.

Profiteren van miljarden aan investeringen

Pleisureworld helpt met deze nieuwe publicatie bedrijven die zich willen voorbereiden op wat er de komende jaren nog te wachten staat in deze sector. ‘Vakantieparkenketens in beeld’ biedt onder andere een uitgebreide inventarisatie van vakantieparkenketens in Nederland en Europa, data-overzichten, kaartmateriaal en inzicht in de rol van toeleveranciers bij het vakantiepark van de toekomst.

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) publiceert overzicht van marktverhoudingen Landal, Roompot en de rest

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft uitvoerig onderzoek gedaan naar de marktverhoudingen in de sector van vakantieparken n.a.v. de geplande overname van Landal door Roompot. Het 60 pagina’s tellende rapport bevat veel nuttige inzichten voor iedereen die op deze markt actief is en is voor een groot deel gebaseerd op het Brancherapport van Pleisureworld, De opmars van de Ketens. Als follow up heeft Pleisureworld nu de vakantieparkketens in beeld gebracht in een nieuwe publicatie Vakantieparken Ketens in Beeld.

Voorverkoop gestart – “inclusief” exemplaar bij Workshop & Verkooptraining

‘Vakantieparkenketens in beeld’ omvat ruim 170 pagina’s waardevolle branche-informatie en is hier te bestellen. De speciale voorverkoop-prijs bedraagt € 395,-.
Deelnemers aan de Workshop & Verkooptraining ‘Verover de markt in Vakantieparken’ ontvangen deze publicatie gratis. Deze training wordt gehouden op 18 mei en 6 september 2022. Meer informatie en aanmelden.

 

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.