Roompot start met betaalde driejarige opleiding Hospitality Manager met baanzekerheid

Roompot start in augustus met een mbo 4 opleiding Hospitality Manager. Tijdens deze opleiding leren de deelnemers in 3 jaar tijd alle kennis en vaardigheden die zij nodig hebben om verschillende afdelingen op een resort te coördineren. Wie afstudeert is zeker van een baan bij Roompot.

Wie anderen graag in de watten legt en hiervan zijn beroep wil maken, zit goed bij Roompot. De vakantieaanbieder is namelijk altijd op zoek naar medewerkers die gasten positief willen verrassen en enthousiast worden wanneer zij hen een fantastische vakantie kunnen bezorgen. Voor bestaande en nieuwe resorts is Roompot voortdurend op zoek naar o.a. leidinggevenden die gastbeleving in het hart dragen en een coördinerende rol willen opnemen in servicegerichte afdelingen, zoals Leisure & Entertainment, Front-office, Food & Beverage of Facility management.

Als toonaangevende organisatie in de hospitality weet Roompot de kandidaten uit heel wat sectoren aan te trekken. Om de instroom nog te vergroten start het in augustus met een eigen mbo 4 opleiding Hospitality Manager. Tijdens deze opleiding leren kandidaten in 3 jaar tijd alle kennis en vaardigheden die zij nodig zullen hebben om verschillende afdelingen op een resort te coördineren.

Theorie en praktijk op het resort

De opleiding combineert theorie en praktijk, zodat deelnemers zo goed mogelijk worden voorbereid op hun toekomstige functie. Elk schooljaar heeft praktijkuren die de deelnemers op een Roompot park uitvoeren. Daarnaast krijgen de studenten minimaal 200 uur begeleide onderwijstijd. Die uren vinden grotendeels bij Roompot zelf, deels online en een enkele keer op het Albeda Travel & Leisure College in Rotterdam plaats. De deelnemers worden voor de praktijkuren en de onderwijstijd fulltime betaald.

Boeiende opleiding in samenwerking met het Albeda Travel & Leisure College Rotterdam

De opleiding is gevarieerd en stoomt de deelnemers klaar voor de boeiende rol van Hospitality Manager. Zij starten in het eerste jaar als trainee en verdiepen zich in vier vakgebieden: Leisure & Entertainment, Front-office, Food & Beverage en Facility. In het tweede jaar evolueren de deelnemers naar de rol van Assistant manager en duiken zij verder in één van de vier vakgebieden naar keuze. In dat jaar hebben zij ook de mogelijkheid om in het buitenland aan de slag te gaan en daar op één van de Roompot resorts ervaring op te doen. In het laatste jaar werken zij toe naar het afronden van de opleiding en focussen zij zich volledig op hun rol als manager. Het opdoen van ervaring in de 4 bovengenoemde vakgebieden wordt aangevuld met lessen als communicatie, management, Engels en een aantal keuzevakken.

De Beroeps Begeleide Leerweg (BBL) niveau 4 opleiding wordt in samenwerking met het Albeda Travel & Leisure College Rotterdam gegeven. De opleiding is uniek. Roompot en Albeda Travel & Leisure College Rotterdam zijn hiermee de eerste die een BBL-opleiding in Hospitality met meerdere disciplines organiseren.

Voorwaarden

Roompot verwacht van de deelnemers dat zij al een mbo-diploma niveau 2 of 3, een havo- of vwo diploma hebben. Of meerderjarig zijn. Daarnaast horen zij ambitie te tonen om nieuwe dingen te leren en zich persoonlijk te ontwikkelen.

Aanbod

Roompot biedt de kandidaten een bruisende leeromgeving waar zij aan de slag gaan tijdens hun opleiding. Zij ontvangen een salaris conform de CAO Recreatie tijdens de opleiding en een erkend mbo-diploma niveau 4 behaald via de beste opleider van Zuid-Holland in de hospitality branche. Na het behalen van hun diploma hebben de Hospitality Managers zekerheid op een baan op een van de Roompot resorts.

Wie met deze driejarige opleiding wil starten, kan dat al op vier momenten. Dit jaar is dat in augustus en november. In 2024 in januari en in april.

Meer info op jobs.roompot.nl. Kandidaten kunnen zich vanaf vandaag voor de opleiding Hospitality Manager aanmelden op deze pagina.

 

Bron: Roompot

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.