Europa-Park biedt gloednieuwe VR-belevenis met Belgische stripheldin

Afgelopen weekend vond in Europa-Park de officiële premiere plaats van de gloednieuwe virtual reality (VR) belevenis ‘Amber Blake: Operation Dragonfly’. Dit spannende verhaal is nu te beleven in het speciale VR-experiencecenter van Europa-Park, YULLBE. Met nieuwe toepassingen onderstreept Duitslands grootste attractiepark opnieuw zijn innovatieve karakter.

De nieuwe en interactieve VR-belevenis is gebaseerd op de stripboekenreeks Amber Blake. De keiharde agente Amber Blake is bedacht door het Belgische supermodel Jade Lagardère en is vooral bekend bij fans van stripboeken. Zij en alle andere bezoekers kunnen nu virtueel kennismaken met deze agente.

Op jacht naar een schurk

Bezoekers gaan in een team (van 4 personen), samen met de stoere agent Amber Blake, op jacht naar een mysterieuze schurk. Deze missie van 30 minuten kent een zenuwslopende finale voor de indrukwekkende skyline van Singapore. De bezoekers beleven het avontuur intens, met hun hele lichaam. Dat komt mede door de toevoeging van nieuwe elementen die de VR-beleving verhogen.

Extra spanning en sensatie

Elke bezoeker krijgt niet alleen een VR-bril met microfoon, koptelefoon en hand- en voettrackers, maar ook een vest dat trilt als het geraakt wordt. Bezoekers moeten tijdens de missie raadsels oplossen en pistolen zijn beschikbaar als fysieke elementen. Deze nieuwe elementen zorgen voor extra spanning en sensatie. Bezoekers krijgen vooraf een instructie.

Ambitieuze VR-pioniers

Liefhebbers van VR kunnen in Europa-Park al langere tijd hun hart ophalen. Directeur-eigenaar Michel Mack richtte enkele jaren geleden een groep op van ambitieuze VR-pioniers. Zij ontwikkelen samen steeds nieuwe VR-belevenissen: op achtbanen, in waterpark Rulantica en in YULLBE. Hierbij maken bezoekers virtueel dingen mee die het dagelijkse leven niet kan bieden. YULLBE is de perfecte aanvulling op een verblijf in het Europa-Park Resort.

Amber Blake op een achtbaan

Amber Blake kom je ook tegen in het attractiepark. De rit in achtbaan Alpenexpress Enzian wordt als jetski-achtervolging, eveneens in de bruisende metropool Singapore, extra spannend met een VR-bril.

 

Bron: Europa-Park

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.