Kabelskibaan

Spectaculaire opening vrijdag 8 juli
Vanaf dit zomerseizoen is het dan eindelijk zover! U kunt gaan waterskiën en wakeboarden in Limburg! Seven-Twenty Cablepark is de eerste kabelskibaan gelegen op Recreatiecentrum De Schatberg te Sevenum. De kabelskibaan, ontworpen door Bruno Riksen, behoort tot een van de beste in ons land. Er is de laatste jaren een zekere trend ontstaan in dit soort waterattracties waarbij er de komende jaren nog meer van zullen komen. Ook bij Camping Betuwestrand in Beesd aan de A2 en bij Bungalowpark Palestra in Braamt onder de rook van Doetinchem heeft men zo’n kabelskibaan.

Meer dan een camping en bungalowpark!
Niet ver van de snelweg A67 ligt bij de afslag Sevenum het vijfsterren camping- en bungalowpark van Recreatiecentrum de Schatberg. Gelegen binnen de gemeentegrenzen Horst aan de Maas zwaait de familie Hopstaken met de scepter. Een managementpark dat onder de vlag van Landal Greenparks (111 bungalows van Landal Greenparks) opereert. Er zijn ook andere touroperators actief waaronder VacanSoleil met mooi uitgeruste tenten voor de verhuur. Tevens is De Schatberg aangesloten bij Holland Tulip Parcs die een eigen campingcheque op de markt uitgeeft.

De Schatberg is geen standaard recreatiebedrijf. Naast het natuurbad vindt u ook een groot verwarmd zwembad. Als het te fris wordt, duikt u gewoon naar binnen waar het indoor zwembad wacht. Ook heeft men een groot centrumgebouw met een oppervlakte van 7.500 m² en biedt tal van attracties. Er zijn diverse restaurants, een bowlingbaan, supermarkt, minigolf, automatenhal en zelfs een ‘recreatief’ casino. De kinderen hebben naast alle sport- en spelmogelijkheden hun eigen jeugdmuziekcafé, en voor de ouders is er een heuse ‘bruine’ kroeg. Het kan zo maar gebeuren dat er een internationaal darttoernooi plaatsvindt of een regionale autoshow.

Innovatie & samenwerking gaan hand in hand
Bij Recreatiecentrum De Schatberg houdt men wel van aanpakken en is men voortdurend het bedrijf aan het voorzien van nieuwe impulsen. De eerste groepsaccommodatie voor 32 (!) personen is vorig jaar geopend en heeft na een moeizame aanlooptijd bewezen een uitstekende aanwinst te zijn. Het boekingsprogramma van Landal Greenparks was niet op de juiste wijze ingeregeld.

Naast de hoofdingang ligt Adventure Paradise, een paradijs vol avontuur, dat door een externe partij geëxploiteerd wordt. Voor wie niet anders weet, denkt dat dit ook onderdeel uit maakt van Recreatiecentrum De Schatberg. Het voordeel is dat er een exploitatiebijdrage is uit de huur van de locatie maar dat men niet de risico’s heeft van de bedrijfsresultaten en alles wat daar mee samenhangt. Dit geldt ook voor de investeringen die daarmee gemoeid zijn. Deze constructie was zo succesvol dat een tweede avontuur een logisch gevolg was; in de vorm van de komst van de eerste kabelskibaan van Limburg.

Initiatiefnemers zijn twee ondernemers, Francois Rodriguez en Joep Krapels, die via Google Earth terecht kwamen op de mooie plas van Recreatiecentrum De Schatberg. Met een constructieve medewerking van wethouder Van Rensch (gemeente Horst aan de Maas) zijn de plannen voor de realisatie binnen anderhalf jaar een feit. De totale investering voor de kabelskibaan bedroeg een kleine zevenhonderdduizend euro zonder uiteraard de onderliggende gronden en waterpartij. Ook maakt men gebruik van de aanwezige infrastructuur van Recreatiecentrum De Schatberg. Juist in deze tijden zo’ n investering tot stand brengen kan door een slimme samenwerking met meerdere partijen waarbij er een jaarlijkse huuropbrengst ontstaat voor Recreatiecentrum De Schatberg. Zij hebben geen risicovolle investering hoeven plegen, lopen geen exploitatierisico en krijgen er wel een nieuwe attractie bij.

Plannen zijn er nog genoeg voor de komende jaren. Het eerste wat op stapel ligt is de komst van 25 nieuwe bungalows aan het water, in eigen beheer ontwikkeld. Ook andere vormen van samenwerking worden actief onderzocht. Zo is men in gesprek met het grootste attractiepark van Noord-Limburg, Attractiepark Toverland dat slecht op enkele kilometers afstand ligt.

Hans van Leeuwen, trendwatcher & Expert in Leisure
Directeur SLIMMadvies / initiatiefnemer Pleisureworld

www.schatberg.nl
www.seven-twenty.nl
www.landal.nl
www.adventureparadise.de

Meer weten over kabelskibanen
Kabelskiën doe je niet achter een boot, maar aan een kabelbaan. Met z’n tienen tegelijk ski je aan een soort van sleeplift. De omloopkabel hangt ca. 8 meter boven het water en wordt aangedreven door een geruisloze elektromotor. Het parcours heeft vier of vijf hoekpunten en is variërend 600 tot 1000 meter lang. Een waterski-instructeur zorgt ervoor dat de skiër continue aan- en afgekoppeld wordt. Je maakt een droge start vanaf een glijdplatform dat haaks op de omloopkabel staat. De snelheid varieert van 30 km voor de beginners tot wel 58 km voor wedstrijdskiërs.
www.waterski-kabelbanen.nl

CategoryBlog
© 2020 Pleisureworld-Connect | Trendsetting in Leisure.
Top
Follow us: