Echte ondernemers bleven tijdens de lockdown niet stil zitten. Zo ook Michel en Edy van Buitengoed de Boomgaard. Terwijl ze hun familiebedrijf, camping en accommodaties moesten sluiten, het werk wat was blijven liggen gedaan was, startten ze met Pleisureworld om een nieuw buitenspeelconcept te ontwikkelen. Begin augustus (2020) opende Buitengoed Spelen al, zo snel kan het gaan!

Edy’s opa startte de Boomgaard als fruitteler. Haar vader startte in 1975 met het kamperen bij de boer en Edy groeide zelf op rondom de camping. Samen met haar man nam ze enkele jaren geleden het bedrijf over. Daarvoor werkte ze zelf als directiesecretaresse en sportinstructrice. Buitengoed de Boomgaard ligt aan de A12 bij Bunnik (Utrecht) maar is een oase van rust en prachtige plek voor meer buiten zijn. In de wintermaanden is het dé plek voor winter- en kerstevenementen waarbij je zelf je kerstboom kunt hakken in het bos.

Michel en Edy zijn bedrijvige ondernemers. De camping is de afgelopen jaren uitgebreid met safaritenten en boomgaardlodges. Edy vertelt: “We willen alle kinderen stimuleren meer buiten te spelen. Spelen met natuurlijke elementen zoals modder, water en zand waarbij je lekker vies wordt. Onze plas werd hiervoor door mensen uit Utrecht al goed gevonden, we liggen maar op 6 km van de Domtoren. Tijdens de Coronalockdown beseften we dat dit dé tijd was om de stap te nemen en het spelen meer te ontwikkelen. Ondanks we geen inkomsten hadden en doorlopende kosten, hebben we geïnvesteerd. Juist omdat we voorspelden dat mensen de komende tijd dichter bij huis blijven en meer naar buiten willen. Momenteel worden de speeltoestellen gebouwd. We hoefden geen vergunning aan te vragen omdat het op ons bestaande terrein is.”

“Met het nieuwe ‘Buitengoed Spelen’ gaan we ons nog meer richten op dagrecreatie,’’ gaat Edy verder. “Mensen die even het ‘blote voeten in het gras’ gevoel willen ervaren. De speeltoestellen die nu gebouwd worden zijn voor kinderen van 4 tot circa 12 jaar geschikt. Volgend jaar hopen we het terrein verder uit te breiden met toestellen voor peuters. We bieden arrangementen met een picknick, schaduwplek en kampvuur voor de mindere warme dagen. Ook voor kinderfeestjes, schoolreisjes en kinderdagopvang willen we graag gasten verwelkomen. Zodat iedereen het ultieme buitengevoel kan ervaren!”

Meer informatie: www.buitengoeddeboomgaard.nl

Auteur: Sanne Bakker – Pleisureworld

© 2020 Pleisureworld-Connect | Trendsetting in Leisure.
Top
Follow us: