Auteur: Sandra Reusen Leisure consultant in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). 
Sandra neemt u mee in de bijzondere (leisure) wereld van Dubai en omgeving. In deze blog gaat ze in op de ontwikkeling zgn. high quality urban (mini) destinations, waarbij complete gebiedsmakeovers worden gerealiseerd, in een thema passend bij het DNA van het betreffende gebied. Supercool en gratis toegankelijk!

(Mini) Destinatie ontwikkelingen

In Dubai en Abu Dhabi zijn de laatste jaren veel nieuwe (public and private) strandconcepten ontstaan. We brengen een bezoek aan La Mer, één van Dubai’s nieuwste destinaties (mei 2018 ontwikkeld door Meraas), een lifestyle en entertainment toplocatie, waar menig gebiedsontwikkelaar zijn vingers bij aflikt. Het gebied ligt op een A-locatie (ten noorden van Jumeirah beach 2) en is globaal op te delen in 3 subgebieden, La Mer South, La Mer Central en La Mer North met een oppervlakte van 13.4 miljoen m2, waarin meer dan 130 shops, cafés, restaurants en entertainment attracties langs een promenade aan het water gerealiseerd zijn. La Mer is prachtig gedesigned met veel levendigheid in de vorm van parkachtige landschapjes met speelmogelijkheden voor kinderen, eigentijdse horecaconcepten, Street arts, prachtig (publiek) wit strand over een lengte van 2,5 km en als ‘finishing touch’ Laguna Waterpark.

Proposities

Zoals ik hierboven schrijf, lukt het Meraas om iedere high quality urban (mini) destinatie een unieke ‘look and feel; passend bij het gebied te geven. Voor La Mer is dit:

Destinatie La Mer: Dubai’s most memorable beach.

Andere propostie voorbeelden van destinaties zijn:
Al Seef: Dubai’s historic waterfront
City Walk: Dubai’s creative melting pot
Kite Beach: Dubai’s favourite community beach
Kijk voor meer high quality urban (mini) destinations op: Destinations by Meraas

#LAGUNATIME!

Vandaag komen we in het bijzonder voor het Waterpark Laguna. We parkeren in de parkeergarage (het gebied telt meer dan 1.100 parkeerplekken including een ondergrondse parking waarin je als Laguna bezoeker 4 uur gratis mag parkeren) en lopen door het gebied La Mer naar het park. De aanloop naar het park, en dus door de straatjes en over de pleinen van La Mer, is erg sfeervol. Leuke cafeetjes, restaurants en kunstobjecten op straat, met veel grappige details. Gaaf gedaan.
Eenmaal binnen zoeken we een plekje en kan het avontuur beginnen. De architectuur van het waterpark is geïnspireerd door La Boca, een aparte en kleurrijke wijk in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, met als idee om een informele sfeer op te roepen. Het park bestaat uit 4 delen:

  • 180-degree surf park
  • Spash zone, met heel veel leuke waterspeelobjecten voor kinderen
  • Glijbanen gedeelte (met vijf flinke glijbanen vanaf een toren)
  • En een relax zwembad met een ‘swim-up bar’

The Ultimate Surf Machine

De surfclub, of te wel ‘the WaveOz 180 FloRider’, één van ‘s werelds drie surfparken van dit type (Brazilië, Armenië en Dubai), is geschikt voor beginners, surfliefhebbers en professionals. Je kunt kiezen voor een bodyboard of een stand-up plank. Ik besluit, met veel koudwatervrees, een poging te doen op een bodyboard, en red het om heel even op de plank te blijven liggen om vervolgens keihard ‘gelanceerd’ te worden naar het startpunt. Dit is niet flauw zeg. En ook de spierpijn niet, die zich een dag later openbaart.

Waterglijbanen complex

Ben je een waaghals en groter dan de 1,20 meter, en durf je van een glijbaan af die meer dan 60 kilometer per uur gaat, dan ben je hier aan het juiste adres. Vanaf de watertoren kun je kiezen uit 5 ‘rides’: the manta, te constrictor, the loop, the aquadrop freefall en the mad race. We doen er 2:

  • The Manta is een familie raft glijbaan waar alle elementen van een klassieke waterglijbaan in zit, leuke wendingen, bochten en ten slotte een korte val in het zwembad. Deze staat garant voor heel veel lol en doen we zeker wel een keer of vijf.
  • The Aquadrop Freefall. Voordat je hier vanaf gaat, denk je nog in een split second ‘ben ik nou helemaal gek geworden’ en dat wordt bevestigd nadat je compleet gedesoriënteerd na een vrije val in de waterbak terecht komt. Voor mij eenmalig, maar eerlijk is eerlijk, waarschijnlijk zorgt deze heftige ride wel voor herhalingsbezoekers.

Kliederen met water

Bijkomen doen we in de Aqua splash zone, die uit twee delen bestaat. De Aqua Play area is voor kinderen vanaf 5 jaar met verschillende glijbanen en een ‘Tipping Bucket’ (kantelende emmer) die tussen de 3.000 en 3.800 liter water gebruikt per ‘splash’. Het andere gedeelte, the aqua pad, is voor kinderen onder de 4, maar zeker ook leuk voor oudere kinderen met diverse waterspelletjes en water aquaducten. Heerlijk verkoelend, waarbij de kinderen lekker kunnen spelen en de ouders kunnen toekijken met de voetjes in het water.

Lazy river en lounging

Op ‘the lazy river’ met een lengte van 200 meter kun je op een 1- of 2 persoonsband heerlijk ronddobberen, waarbij je onderweg een paar keer wordt nat gespetterd door mooi vormgegeven waterobstakels. Je kunt ook lekker loungen op één van de vele bedjes of in een ‘cabana’, een gezellige en schaduwrijke hut met prachtig uitzicht op zee. De cabana is alleen toegankelijk voor diegenen die flink willen bijbetalen. Niet nodig hoor, er is voldoende ruimte in het park om te chillen en te genieten van de muziek van een DJ.

‘Swim-up Pool Bar’

Loungen kan ook, zij het dat je 18+ moet zijn, bij de ‘high-end poollounge’, een ‘vijf sterren bad’ gelegen aan de zuidkant van het waterpark. Het zwembad beschikt over een eigen Food & Beverage ‘swim-up’ bar en biedt ook de, in de Arabische wereld zeer geliefde, Shisha (waterpijp) aan. Het zwembad biedt directe toegang tot het strand.

Dining & shop

Een eigen merchandise shop mag natuurlijk niet ontbreken, handig als je bepaalde dingen bent vergeten, zoals een handdoek of zonnebrandcreme. Tot slot beschikt Laguna over meerderen snack- en lunch/dinermogelijkheden. Zo is er een groot restaurant, ‘Refuel’ genaamd, de surf club (kiosk) of je kunt neerstrijken op het dakterras met een prachtig uitzicht over de Arabische Golf en de glinsterende skyline van Dubai. Maar La Mer biedt zoveel leuke horecagelegenheden, daarbij komt dat je het waterpark gewoon in en uit mag lopen, dus mijn advies: ga voor de inwendige mens vooral hier naar toe!

Conclusie
*Een vriendelijk en overzichtelijk waterpark geïncorporeerd in Destinatie: La Mer.
*La Mer is een destinatie – een totaalconcept - waar je zeker een hele dag kunt vertoeven.
*Het waterpark maakt een duidelijk doelgroep keuze. De grotere waterparken in de UAE, veelal parken van wereldklasse (zoals Legoland Aqua, Aquaventure Waterpark (Atlantis The Palm), Yas Waterworld Abu Dhabi en Wild Wadi) zijn geweldig voor toeristen. Laguna is bedoeld om bewoners aan te spreken, als een soort ‘zwembad in je achtertuin’ en is toegankelijk gemaakt in termen van prijs, locatie en attracties. Het is intiem en gemakkelijk om doorheen te lopen.
*Bijkomend voordeel: entree tot het waterpark betekent dat je mag komen en gaan wanneer je wilt, en dus de prachtige La Mer in al zijn glorie kunt gaan verkennen. ‘Do the whole La Mer experience’ zoals ze het hier zeggen.

Samenvatting

Laguna Waterpark, La Mer central, Jumeirah 1, www.lagunawaterpark.com

Het concept:Gloednieuw waterpark gelegen op een prachtige plek ten noorden van Jumeira Public Beach (2). Het waterpark voltooit de gebiedsontwikkeling La Mer.
Facts:4 verschillende zones: surf (met een surfpark), relax (met oa. een zwembad lounge), slide (een waterglijbaancomplex met vijf rides omsloten door de ‘lazy river’) en splash (kinderzone met heel veel  watervertier
Ontstaan:mei 2018 (opening, daarvoor 2½ jaar voorbereidings- en ontwikkelingsperiode)
Afmeting:circa 5000 m2
Entreeprijs:–      € 22,50 voor UAE inwoners (online tickets);

–      € 28,50 voor UAE inwoners (aan de kassa);

–      € 36,- voor UAE-bezoekers  / toeristen

Openingstijden:dagelijks van 10:00-20.00 uur
Aantal bezoekers p/j:nog niet bekend, net geopend
Pluspunt:Gelegen in La Mer, een innovatieve leisure and entertainment hub, waarbij Laguna een combinatiebezoek met La Mer mogelijk maakt, door bezoekers de mogelijkheid te bieden om de gehele dag het waterpark in en uit te stappen voor een lunch, het strand en/of even rondstruinen in een van de leuke winkeltjes.
Minpunt:Voor kinderen onder 1,2 meter worden de mogelijkheden in het park gehalveerd (maar de entree prijs niet).
Beoordeling:8+!
Aanraden?Zeker, maar wel in combinatie met het omliggende gebied

Ook naar Dubai & Abu Dhabi?

Wilt u La Mer met eigen ogen / body / mind ervaren, ga dan mee met de Studie & Netwerk Tour van 17 t/m 21 maart 2019. Leer tijdens de studiereis de leisure wereld van VAE kennen en alle innovatieve hotspots die hier zijn/worden gerealiseerd de laatste en komende jaren.

Meer informatie: Studiereis Dubai en Abu Dhabi

Meer informatie over deze leisure locatie: La Mer by Meraas en La Mer Dubai

Maasalaamah, Sandra

 

Auteur: drs. Sandra Reusen
Leisure Consultant UAE Pleisureworld NRIT
Email: sandra@pleisureworld.nl
LinkedIn: Sandra

Fotografie: Sandra Reusen

© 2020 Pleisureworld-Connect | Trendsetting in Leisure.
Top
Follow us: