Glamping op het water lijkt een groeiende nichemarkt. Naast Nederlandse vakantieparken en jachthavens zien ook buitenlandse partijen kansen in luxe overnachten op het water. Dat bleek tijdens de introductie van Aquacabins tijdens de Vakantiebeurs Vakdagen waar het prototype met enthousiasme werd ontvangen.

Prijs-kwaliteit verhouding
Hans van Vilsteren: “Ik ben blij dat vrijwel iedereen zeer positief is over de prijs-kwaliteit verhouding. Dat betekent dat de voorspellingen uit ons vooronderzoek kloppen. De verwachte terugverdientijd van het 6-persoonsmodel Aquacabins ligt nu op zo’n 4,5 jaar. Met het verhuurconcept via de centrale organisatie gekoppeld aan een scherpe prijsstelling kunnen ondernemers al gelijk omzet gaan maken.

Ook buitenlandse interesse
Opvallend is ook de interesse vanuit buitenlandse partijen, met name locaties aan de kust. Trendwatcher in leisure Hans van Leeuwen: “Je ziet dat ook de traditioneel aantrekkelijke badplaatsen steeds meer hun best moeten doen om de consument te verleiden juist bij hen te boeken. Daarom zijn ook zij op zoek naar nieuwe, onderscheidende accommodaties.”

Doorontwikkeling
Naast veel belangstelling leverde de aanwezigheid tijdens de Vakdagen ook veel tips en trucs op. Van Vilsteren: “We hebben er juist voor gekozen om eerst een prototype te presenteren, zodat we ook van ondernemers zelf kunnen horen waar zij nog eventuele verbeteringen zien.” De komende periode staat in het teken van doorontwikkeling en optimalisering.

Over Aquacabins
Aquacabins – een hooggekwalificeerde overnachtingsaccommodatie voor waterrecreatie – speelt in op de toenemende vraag naar bijzondere accommodaties met luxe, comfort en privacy. Voor locaties die beschikken over een recreatieplas of natuurvijver biedt het tevens kansen om nieuwe doelgroepen aan te spreken.

Meer informatie over Aquacabins is te vinden via de website www.aquacabins.info.

CategoryBlog
Tags
© 2020 Pleisureworld-Connect | Trendsetting in Leisure.
Top
Follow us: