Een nieuws spel is dit jaar gelanceerd, de X-Cube. Zakenpartners, en bedenkers van het spel, Gerben van Leeuwen en Martin van der Meer hebben het al op hun site staan: heel Nederland staat straks vol met X-Cubes. En ze gaan de goede kant op, in een tijdsbestek van 7 weken is er getekend voor 10 verschillende locaties.

De X-Cube is een mix tussen een Escaperoom en een videogame. Het is een kubus van 16 m2 waarin een team van 2 tot en met 6 personen een spel spelen waarbij een moord opgelost moet worden, een bank gekraakt moet worden of een bom ontmanteld moet worden. Binnenin de X-Cube zit een groot 4K display met touch bediening en goed geluid. De kubus neemt relatief weinig ruimte in beslag, en constant toezicht is niet nodig. Daarnaast heeft het spel geen afkoelperiode waardoor na een spel direct weer een nieuw spel gestart kan worden. Deze facetten, in combinatie met een enerverend spel met tijdsdruk, maakt het een product met zeer veel potentie. Er wordt ook al gekeken of de X-Cube breder ingezet kan worden. Zo zou het ook ingezet kunnen worden als een karaokeruimte.

De potentie van het spel wordt opgemerkt. Verschillende bedrijven hebben interesse getoond in het product en voegen de X-Cube toe aan hun huidige aanbod. Zo is het spel binnenkort te spelen bij Street Jump Vlissingen, Zero55, Play-in, Hollywood Café & GlowGolf De Kuip en bij recreatiepark De Boshoek. Op 10 juni tekende De Boshoek als eerste vakantiepark. “De X-Cube is ideaal voor vakantieparken. Een nieuwe uitdagende vorm van leisure voor verschillende doelgroepen. De X-Cube heeft een kleine oppervlakte nodig en zonder operator en zonder resettijd geeft het geen extra druk op het personeel”, geeft Gerben aan.

Hun statement “heel Nederland staat straks vol met X-Cubes” is ambitieus. Maar het is mogelijk omdat verschillende locaties kunnen profiteren van de X-Cube. Of het nu gaat om een camping, een casino, een Family Entertainment Center of een hotel. Er worden daarom ook gesprekken gevoerd met allerlei verschillende bedrijven op verschillende locaties. “We zoeken naar locaties waar naast entertainment ook horeca aanwezig is. Na het spelen van het spel kunnen gasten prima een drankje bestellen om na te praten of gezellig gaan eten”, vertelt Gerben.

Ook geïnteresseerd geraakt in de X-Cube? Bekijk dan eens het filmpje op X-Cube.nl of reserveer een plek om het spel te spelen in Maassluis, om zo zelf te ervaren of het van toegevoegde waarde is voor uw bedrijf.

CategoryNoviteiten
© 2020 Pleisureworld-Connect | Trendsetting in Leisure.
Top
Follow us: