speeltuinbende

Op maandag 17 november vindt het congres “De NSGK Speeltuinbende komt eraan!” plaats. Doel is het informeren van ambtenaren, beleidsmedewerkers en ondernemers over toegankelijkheid en samenspelen. NSGK heeft een aantal panelleden uitgenodigd om ieder vanuit hun eigen invalshoek ervaring en kennis te delen.

De panelleden & inspirators
Zes deskundigen gaan aan de hand van stellingen in op wat samenspelen kan opleveren. En wat je kunt doen om samenspel te bevorderen. Marieke van Kan van de gemeente Nijmegen vertelt over de realisatie van “samenspeelplekken” in de openbare ruimte, Rinske Jurgens van het Maritiem Museum deelt haar ervaringen met de toegankelijke kinder-doe-tentoonstelling Professor Plons en Jan Geurts van Stichting Zet Brabant onderstreept het belang van zowel fysieke als sociale toegankelijkheid.

Eerste Kamerlid Anne Koning belicht toegankelijkheid en samenspelen uit oogpunt van stadsontwikkeling en ontwerper Anke Wijnja gaat in op de vraag hoe natuurspeelplaatsen toegankelijk gemaakt kunnen worden voor kinderen met en zonder beperking. Francis Herbers is deze middag aanwezig als lid van de NSGK Speeltuinbende. Als moeder van Koen (spina bifida en rolstoelafhankelijk) weet zij hoe belangrijk samenspelen is voor een kind met een handicap.

De uitreiking van de allereerste Pleisureworld NSGK Speeluinbende Award is de uitsmijter van de middag. De winnaar mag zich een jaar lang ‘De beste samenspeelplek van Nederland’ noemen.

De middag staat onder leiding van Ingrid Tuinenburg, directeur van NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind). Zij is voorzitter van de stuurgroep van de NSGK Speeltuinbende en algemeen bestuurslid van Defence for Children.

Meer informatie
Het congres “De NSGK Speeltuinbende komt eraan!” is een initiatief van de NSGK Speeltuinbende in samenwerking met kennisplatform Pleisureworld. Het congres vindt plaats op maandag 17 november na afloop van de Nationale Netwerk Lunch en tijdens Recreatie Vakbeurs Gorinchem. Meer informatie en aanmelden: pleisureworld.nl/events.

CategoryBlog
© 2020 Pleisureworld-Connect | Trendsetting in Leisure.
Top
Follow us: