social media

dinsdag 8 april 2014 – Het is nog niet zo lang terug dat het faxapparaat samen met de postzegels een voorname plaats hadden op de receptie en belangrijke rol speelden in het contact met de consument. De brievenbus zorgde voor een constante stroom van papieren aanmeldformulieren met reserveringen en boekingen. De komst van internet heeft alles doen veranderen en inmiddels is er ook een voorname rol van de mobiele telefoon en tablet.

100% bereikbaarheid
Bedrijven zijn tegenwoordig 24/7 bereikbaar. Via e-mail, WhatsApp, Twitter, Facebook en sms-diensten staan we voortdurend met elkaar in contact. De consument reserveert zijn ticket voor een concert via de smartphone en een vakantie kan al geboekt worden via de app van Harrie. De komende jaren zullen er steeds meer diensten ontwikkeld worden die allemaal via de tablet of mobiele telefoon verlopen. Als we de weersvoorspelling willen weten, openen we buienradar en we kunnen inmiddels ook al betalen met onze mobiel. Juist in recreatie zijn er nog veel plaatsen waar de bereikbaarheid niet optimaal is. Maar wie niet bereikbaar is, verliest klanten en omzet.

Mobiele marketing en meer
De mobiele telefoon zal meer en meer door de marketeer ingezet worden in het contact met de consument. Via push berichten kunnen eenvoudig reclameboodschappen verstuurd worden. Bijna elk bedrijf dat nu nog een nieuwe website laat ontwikkelen, houdt al rekening met de verschillende schermformaten voor tablet, smartphone en pc. Steeds meer diensten worden aan elkaar gekoppeld maar lang nog niet iedereen weet hoe alles werkt. Denk bijvoorbeeld aan bellen met Voice over IP, Facetimen of alle andere mogelijkheden.

Advies in mobiel bellen
Helaas biedt de telecommarkt onvoldoende transparantie en in veel gevallen heeft men niet het juiste abonnement afgestemd op het gebruik. Recreatiebellen.nl is een initiatief dat door Pleisureworld samen met telecomspecialist Telpoint wordt geïntroduceerd. Het platform is er om via een persoonlijke aanpak bedrijven te ondersteunen en te adviseren voor een optimale bereikbaarheid. Dat betekent een advies op maat in combinatie met (voordelig) abonnement.

Meer informatie over het initiatief van Pleisureworld vindt u op www.recreatiebellen.nl

CategoryBlog
© 2020 Pleisureworld-Connect | Trendsetting in Leisure.
Top
Follow us: