Rabobankfonds

Heeft u met uw vereniging, stichting of coöperatie ideeën voor het stimuleren van welvaart en welzijn in uw eigen omgeving, kijk dan eens of het Rabobankfonds daarbij behulpzaam kan zijn. Met dit fonds geeft de Rabobank een deel van haar winst terug aan de samenleving.

Regionaal adviseur
Steeds vaker zien wij een belangrijke rol van de regio bij de nieuwste maatschappelijke ontwikkelingen zoals de circulaire economie, decentralisatie en duurzaamheid.

De vraagstukken van de veranderende maatschappij zijn niet langer sectoraal, maar branche-overstijgend. In de antwoorden op het gebied van bijvoorbeeld wonen, werken, zorg & welzijn is vrije tijd in toenemende mate een verbindende factor. Kijk maar naar de integratie van zorg en recreatie of de ontwikkelingen in retail en streekproducten, en tal van multifunctionele locaties waar werkplekken en leisure in elkaar overvloeien.

Als je met je vereniging of stichting een maatschappelijk project voor ogen hebt in de regio Lingewaard, Maas en Waal en Overbetuwe, dan kom je mogelijk in aanmerking voor aanvullende financiering, waarmee je het project kunt realiseren. Er zijn natuurlijk wel een aantal voorwaarden aan het aanvragen verbonden. Het moet gaan om een éénmalig maatschappelijk project en het doel en de activiteiten zijn moeilijk op een andere wijze te financieren. Het belang van de eigen leefomgeving moet met de realisatie van het project gediend zijn, naast het belang van de bank met haar leden en klanten.

Allerlei verschillende projecten kunnen in aanmerking komen. Of het nu gaat om de opstart van een repair café, het organiseren van een kindervakantieweek of het toegankelijk maken van het buurthuis voor rolstoelen. Als het algemeen belang gediend is met het project, heeft de aanvraag kans van slagen. Kijk voor meer informatie over de voorwaarden en de procedure (of om een aanvraagformulier in te vullen) op https://www.rabobank.nl/lokale-bank/maas-en-waal-oost-betuwe/sponsoring.

Initiatieven zijn er genoeg; de uitvoer is echter veelal nog versnipperd bij gebrek aan regie. Door het inschakelen van Hans van Leeuwen als regionaal adviseur heeft u een leisure expert in de arm die de ontwikkelingen overziet en de juiste versterkende verbinding weet te maken, die specifiek past bij het gebied.

Pleisureworld NRIT hielp reeds verschillende regio’s met dit soort vraagstukken, met als doel om economische verbindingen binnen de regio te versterken. Benieuwd wat wij in uw omgeving kunnen betekenen? Wij informeren u graag over een advies op maat.

!Op de Vakdag ‘Zet je regio op de kaart’ van dinsdag 5 november staan destinatiemarketing en -ontwikkeling centraal. Waar enkele toeristische hotspots te maken hebben met leefbaarheidsvraagstukken, vragen veel meer gemeenten en regio’s zich af hoe ze juist met toerisme de leefbaarheid kunnen vergroten. Lees hier meer over deze dag.

© 2020 Pleisureworld-Connect | Trendsetting in Leisure.
Top
Follow us: