Buitengoed de Boomgaard ontwikkelt buitenspeelconcept voor dagrecreatie tijdens lockdown

Echte ondernemers bleven tijdens de lockdown niet stil zitten. Zo ook Michel en Edy van Buitengoed de Boomgaard. Terwijl ze hun familiebedrijf, camping en accommodaties moesten sluiten, het werk wat was blijven liggen gedaan was, startten ze met Pleisureworld om een nieuw buitenspeelconcept te ontwikkelen. Begin augustus (2020) opende Buitengoed Spelen al, zo snel kan het gaan!

Edy’s opa startte de Boomgaard als fruitteler. Haar vader startte in 1975 met het kamperen bij de boer en Edy groeide zelf op rondom de camping. Samen met haar man nam ze enkele jaren geleden het bedrijf over. Daarvoor werkte ze zelf als directiesecretaresse en sportinstructrice. Buitengoed de Boomgaard ligt aan de A12 bij Bunnik (Utrecht) maar is een oase van rust en prachtige plek voor meer buiten zijn. In de wintermaanden is het dé plek voor winter- en kerstevenementen waarbij je zelf je kerstboom kunt hakken in het bos.

Michel en Edy zijn bedrijvige ondernemers. De camping is de afgelopen jaren uitgebreid met safaritenten en boomgaardlodges. Edy vertelt: “We willen alle kinderen stimuleren meer buiten te spelen. Spelen met natuurlijke elementen zoals modder, water en zand waarbij je lekker vies wordt. Onze plas werd hiervoor door mensen uit Utrecht al goed gevonden, we liggen maar op 6 km van de Domtoren. Tijdens de Coronalockdown beseften we dat dit dé tijd was om de stap te nemen en het spelen meer te ontwikkelen. Ondanks we geen inkomsten hadden en doorlopende kosten, hebben we geïnvesteerd. Juist omdat we voorspelden dat mensen de komende tijd dichter bij huis blijven en meer naar buiten willen. Momenteel worden de speeltoestellen gebouwd. We hoefden geen vergunning aan te vragen omdat het op ons bestaande terrein is.”

“Met het nieuwe ‘Buitengoed Spelen’ gaan we ons nog meer richten op dagrecreatie,’’ gaat Edy verder. “Mensen die even het ‘blote voeten in het gras’ gevoel willen ervaren. De speeltoestellen die nu gebouwd worden zijn voor kinderen van 4 tot circa 12 jaar geschikt. Volgend jaar hopen we het terrein verder uit te breiden met toestellen voor peuters. We bieden arrangementen met een picknick, schaduwplek en kampvuur voor de mindere warme dagen. Ook voor kinderfeestjes, schoolreisjes en kinderdagopvang willen we graag gasten verwelkomen. Zodat iedereen het ultieme buitengevoel kan ervaren!”

Meer informatie: www.buitengoeddeboomgaard.nl

Auteur: Sanne Bakker – Pleisureworld

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.