Koolmonoxidemelder schakelt veroorzaker uit

Koolmonoxidevergiftigingen zijn de laatste tijd helaas veelvuldig in het nieuws. Ook in de verblijfsrecreatie zijn er de laatste jaren jammer genoeg (dodelijke) ongevallen gebeurd door koolmonoxide. Na het publiceren van het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid in november 2015, lijkt Nederland eindelijk te zijn wakkergeschut en het gevaar van koolmonoxide in te zien. Ook politiek gezien gebeurt er eindelijk iets. Ruim voor het rapport, introduceerde Elbes Group al de Elbes CO-STOP: een koolmonoxidemelder met extra schakelfunctie!

Gevarenzone

De Elbes CO-STOP is anders dan de reguliere koolmonoxidemelders. Deze schakelt namelijk bij alarm direct de aangesloten cv-ketel, gaskachel of geiser uit! Bij een gewone koolmonoxidemelder gebeurt dit niet. Wanneer er in een huis een koolmonoxidemelder afgaat, heeft men gewoonlijk de neiging om te kijken waar het alarm vandaan komt en wat er aan de hand is. Bij een gewone melder wordt op dat moment de gevarenzone betreden met alle mogelijke gevolgen van dien! Bij de Elbes CO-STOP is dat minder relevant want deze heeft op dat moment de veroorzaker al uitgeschakeld.

Meerdere types

De Elbes CO-STOP is direct aangesloten op het lichtnet en heeft dus niet de nadelen van melders die batterij gevoed zijn. Batterijen kunnen immers leeg kunnen raken of er (ongewild) uitgehaald worden. Alleen de gasklepversie is voorzien van een oplaadbare back-up batterij. Elbes brengt drie verschillende types CO-STOP op de markt:

 • Elbes CO-STOP stekkerversie
  Dit is een plug-and-play versie voor cv-ketels. Voorzien van een drie meter land snoer met speciale schakelstekker. Hierin wordt de stekker van de cv-ketel gestoken. Bij alarm schakelt de Elbes CO-STOP, via de schakelstekker, de aangesloten cv-ketel uit.
 • Elbes CO-STOP cv-versie
  Deze versie is net als de stekkerversie geschikt voor cv-ketels maar wordt rechtstreeks op de klemmenstrook aangesloten. Bij alarm wordt de fase geschakeld waarmee de cv-ketel uitvalt.
 • Elbes CO-STOP gasklepversie
  De gasklepversie wordt geleverd met een ½” of ¾” elektromagnetische gasklep. Deze wordt geïnstalleerd op de gastoevoer en aangesloten op de Elbes CO-STOP. Bij alarm wordt de gastoevoer afgesloten.

Kamerbrief

In de kamerbrief met de kabinetsreactie op het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid wordt de Elbes CO-STOP vermeldt! Een citaat uit de tweede aanbeveling van de kamer:
“Het failsafe maken van verbrandingstoestellen is technisch mogelijk. Bijvoorbeeld door middel van een koolmonoxide(CO)-sensor in het verbrandingstoestel die het toestel uitschakelt of een losse koolmonoxide(CO)-stop die de toevoer van elektriciteit of gas naar het toestel onderbreekt op het moment dat deze sensor koolmonoxide detecteert.”

Lijst veilige melders

De Elbes CO-STOP cv-versie en de stekkerversie zijn voorzien van de EN 50291-1 norm en staan bovendien vermeld op de lijst met veilige melders van de VEBON-NVOB (www.veiligeproducten.nl).

www.co-stop.nl

Pleisureworld Noviteiten Award 2016

De Elbes CO-STOP heeft zich aangemeld voor de Pleisureworld Noviteiten Award 2016 en is daarmee in de race voor beste nieuwe product van 2016.

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.