Vakantieparken zetten komende zomer vol in op terrasbeleving

Met een bus vol meubilair ging Madino deze winter op tournee door heel Nederland. Met een vrijblijvende terrassessie presenteerde de leverancier van buitenmeubels zich zo bij vele ondernemers en eigenaren van vakantieparken. Een alternatief voor beurzen en showroombezoek in tijden van lockdown. De aanpak heeft zeer positief uitgepakt. 95% van de bezochte parken heeft inmiddels een order geplaatst. We spreken met Gerard Karens en Arjo Mudde over aankomend seizoen.

“Aan de investeringen die parken nu doen, kunnen wij afleiden dat 2020 een goed jaar was voor de Nederlandse recreatiesector,’’ begint Karens. “En, het is zeer aannemelijk dat een groot deel van onze landgenoten ook komende zomer binnen de grenzen blijft. Dit voorjaar gaan wij containers vol parasols, loungesets en tuinsets uitleveren waarmee bij vakantiehuizen het terras een ware upgrade krijgt.”

Eerste aangezicht

Het doorvoeren van luxe in de tuin thuis is een echte trend. “In de voorjaarslockdown werd door vele Nederlanders huis en tuin grondig verbouwd,’’ weet Karens ons te vertellen. “Luxere tuinsets en loungesets werden massaal besteld. Dit merkten we bij ons zusterbedrijf Van der Garde, dat aan particulieren levert. Op je vakantieadres wil je dat die luxe van thuis overtroffen wordt. Daarom is het logisch dat parken nu kiezen voor een investering in terrasmeubilair. Het is bovendien het eerste aangezicht bij de woning!”

“Hoogzomer breng je 80% van je tijd bij je vakantiehuis buiten door,’’ vult collega Mudde hem aan. “Je ontbijt, leest, speelt, chillt en barbecuet allemaal buiten. Buiten leven staat gewoon centraal in de vakantie. We hebben de afgelopen jaren bij veel bestaande klanten het inventaris mogen upgraden. Komend voorjaar mag Madino bij verschillende Topparken leveren en voor De Paardekreek in Zeeland hebben we gewerkt aan een nieuw duurzaam concept. Van oude plastic materialen is nieuw terrasmeubilair gemaakt.”

Weerbestendig

Hardlopers zijn de meubelstukken die Madino zelf ontwikkelde voor de recreatiesector. “Onze aluminiumlijn heeft uitstraling, biedt comfort en is ook nog eens hufterproof,’’ gaat Mudde verder. “Het tafelblad van de Colma heeft zelfs een hout look. De tuinset kan tegen alle weerstypes, roest niet en gaat lang mee. We maken de producten zelf in eigen fabriek, dat zorgt voor een gunstige prijs. Ook als je over enkele jaren een product bij wilt bestellen, is dit geen probleem om te leveren.”

Madino’s paradepaardje is de Sunbrella loungebank. “We hebben dit product ontwikkeld op basis van vraag uit de markt,’’ vertelt Karens. “Bij vakantieparken werden loungebankkussens niet binnengehaald bij slecht weer of in de avond opgeborgen in een opslagbox. De speciale Sunbrellastof is kleurvast en waterbestendig. Zelfs in de winter kan de loungeset buiten blijven staan. We bieden op de stof vijf jaar garantie na levering en hebben naast de bank ook loungestoelen en ligbedden aan het assortiment toegevoegd.”

Ei-catcher

Bestseller dit seizoen is ook de ei-vormige hangstoel met rotan look. “De constructie van deze hangstoel is ontwikkeld voor intensief gebruik,’’ licht Karens toe. “Deze doet het qua verkoop goed voor plaatsing op veranda’s en bij tiny houses.” Met de nieuwe push-up parasol die binnenkort in de verkoop gaat, hoopt Madino ook te scoren. “Deze is als een paraplu uit te klappen,’’ verduidelijkt hij. “Kinderlijk eenvoudig en eigenlijk kan er niets aan kapot. Dat is voor het parkmanagement ook fijn, want hierdoor hoef je niet jaarlijks nieuwe parasols aan te schaffen. Zweefparasols worden ook volop besteld, zeker voor locaties met veel wind. Bijvoorbeeld op de Waddeneilanden of aan de kust.”

Terrassessie

Wie geïnteresseerd is in een upgrade van de terrassen van zijn of haar vakantiewoningen kan contact opnemen met Madino Terrasmeubilair. Ze komen graag langs voor een vrijblijvende terrassessie. Het team van Madino neemt een groot deel van het assortiment mee en presenteert dit op het terras bij de villa of woning. Uiteraard ben je ook welkom in de nieuwe showroom in Dodewaard of online op de nieuwe website www.madino.nl.

Auteur: Sanne Bakker

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.